Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bratseth med homostikk til Rosenborg

- Helt feil.

ROSENBORG-LEGENDE:  Rune Bratseth. Foto: John Terje Pedersen
ROSENBORG-LEGENDE: Rune Bratseth. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

(Dagbladet): Rosenborg vil ikke gi 25.000 kroner til Frelsesarmeen i år. Årsaken er at den homofile Are Veraas ikke får være korpssekretær i armeen.

Det var TV 2 som omtalte saken først.

- Vi oppfatter at Frelsesarmeen diskriminerer, og det er et brudd på Rosenborgs verdigrunnlag, sier organisasjonsleder i klubben, Trond Alstad.

Rosenborg-legende og Viasat-ekspert Rune Bratseth er ikke enig i gamleklubben.

- Et trossamfunn Til Adresseavisen sier Bratseth:

- Det er helt greit at Rosenborg markerer sitt verdisyn, og mener Frelsesarmeen diskriminerer. Den biten støtter jeg. Men vi må huske at Frelsesarmeen også er et trossamfunn, og har sine egne regler som vi må vise respekt for og vise toleranse overfor.

Han fortsetter:

- Alstad sier at Rosenborg skal respektere alle religioner. Men det å hevde at noen lever i 13 - og ikke år 2013 - er det å vise respekt og toleranse?

- Helt feil - Jeg gir min støtte til det sosiale arbeidet Frelsesarmeen gjør, og har enorm respekt for folk som bruker all sin tid på å hjelpe andre. Intensjonen til RBK er bra, men dette blir helt feil, fortsetter Bratseth.

Debatten har rast i Trondheim de siste dagene. Har Rosenborg sitt på det tørre eller ikke?

Storklubben har i flere år støttet Frelsesarmeen. Pengene i år går til Hveita United, et fotballag for hjemløse i Trondheim.

- Respekterer alle - Vi i RBK skal respektere alle religioner, hudfarger og legninger, framholder organisasjonsleder Alstad.

- Jeg synes RBK nå rammer dem som ikke bør rammes. Vi er ikke uenige i sak, men i konklusjonen. Vi må ha toleranse for at det er egne regler i Frelsesarmeen, sier Bratseth til Adresseavisen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media