Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bratseth mener Drillo vakler

Kjenner ikke igjen landslaget.

BEKYMRET: Rune Bratseth synes ikke landslaget spiller Drillo-fotball lenger. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
BEKYMRET: Rune Bratseth synes ikke landslaget spiller Drillo-fotball lenger. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Rune Bratseth synes det var trasig å se Norge mot Island. Fotballegenden mener Drillo går på akkord med seg selv, og vil ha slutt på vrakingen.

Dagen etter at Norge tapte 0-2 for Island i VM-kvaliken, spilte Rune Bratseth minnekamp for avdøde Knut Torbjørn Eggen. Etter kampen på Fredrikstad stadion - der en rekke legender deltok - sa han:

- En flott markering. Dette viser at fotballfamilien holder sammen, og at det er noe som er viktigere enn fotballkamper og mesterskap, sier Rune Bratseth etter å ha hedret sin avdøde kamerat Knut Torbjørn Eggen sammen med en rekke norske fotballegender i en minnekamp på Fredrikstad stadion i går ettermiddag.

Men om fotball er mindre viktig enn liv og død, er den tidligere landslagskapteinen glødende engasjert i det som skjer i norsk fotball. Ikke minst det som skjedde fredag kveld, da Norge tapte 2-0 for Island i den første kvalifiseringskampen til Brasil-VM i 2014.

- Jeg synes det var trasig, erkjenner Bratseth overfor Dagbladet.

- Har vaklet veldig - Etter ei åpning der de viste at nå var de skjerpa, de var virkelig på, så får vi et dumt mål imot og så snur det så lett. Det hadde jeg ikke ventet. Det skuffet meg, medgir han.

- Trasig fordi spillet sviktet, eller fordi vi ikke har noe bedre å stille opp med?

- Litt begge deler. Egil har vaklet veldig i forhold til hvem han skulle satse på.

Akkurat det har Bratseth en viss forståelse for. Han konstaterer at Norge er inne i et generasjonsskifte, og at laget må bli en miks av gammelt og nytt — en miks som ikke framsto som noen vinneroppskrift fredag.

- Må stramme opp Minst like bekymret er han for at Drillo også vakler i forhold til sine egne prinsipper.

- Jeg savner litt å se at Drillo er Drillo — på banen. Stempelet til Drillo er ikke så åpenbart lenger.

- Handler det om spillerne han har til disposisjon, eller at han ikke klarer å gjennomføre det på samme måte?

- Det er ikke så ekstremt vanskelig. Vi syntes ikke det var vanskelig. Det er klart at når du skifter en del folk, så må de få øve seg sammen. Men jeg synes Egil må stramme opp litt og gå enda mindre på akkord med det som er hans fotball. For det han står for, det har vært godt nok. Og jeg kjenner det ikke helt igjen.

Krever skjerping Bratseth mener det er for tidlig å gi opp trua på en VM-plass.

- Det siste man må gjøre, er å miste trua på at det er mulig, så det har jeg trua på. Men det må en veldig skjerping til, understreker han.

Og mens spillerne må gå i seg selv, er det Drillo som må ta de nødvendige grepene. Blant annet mener Bratseh det må bli mindre vakling i laguttakene.

- Egil er nødt til å gjøre noen valg, som han står på — også når noen da svikter litt. For du kan ikke bytte hver gang. Han må finne en stamme så fort som mulig, fastslår han.

Mens Bratseth i går var klokkeklar i sin tale, ba Nils Arne Eggen pent om å få slippe å stille noen diagnose via media.

- Hvis jeg har noen innspill, og det kan det hende jeg har, tar jeg det med Ola og Egil når tida er inne for det, sier Eggen til Dagbladet.

- GÅR PÅ AKKORD MED SEG SELV: Drillo må bli Drillo igjen, mener Bratseth. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
- GÅR PÅ AKKORD MED SEG SELV: Drillo må bli Drillo igjen, mener Bratseth. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media