Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TV 2 taper Premier League:

Bratseth og Fjørtoft jubler: - En stor dag

Viasat-profilene Rune Bratseth og Jan Åge Fjørtoft er meget fornøyde etter at NENT Group sikret seg rettighetene til Premier League. - Det ville vært fantastisk om jeg fikk muligheten.

PREMIER LEAGUE: Premier League blir å se på Viasats plattformer fra 2022. Det ble klart torsdag. Vis mer

Tidligere i dag kom nyheten om at TV 2 mister Premier League-rettighetene etter 2021/22-sesongen.

NENT Group - som er eierselskapet til Viasat-kanalene - overtar de ettertraktede rettighetene etter å ha vunnet onsdagens budrunde om Premier League-rettighetene.

Det innebærer at norske seere må til Viaplay for å se Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Tottenham og de øvrige engelske storklubbene fra og med august 2022.

- Fantastisk nyhet

Der TV 2-profilene fortviler, er dette en gledens dag for landslagsheltene Rune Bratseth og Jan Åge Fjørtoft, som begge jobber for de framtidige rettighetshaverne av Premier League.

- Det er en fantastisk nyhet. Premier League har en særstilling i Norge - kanskje i enda større grad enn mange andre land. NENT har vel rettighetene i de andre landene i Skandinavia, men det er enormt viktig for oss i Norge også, sier Bratseth til Dagbladet.

Den tidligere stopperkjempen sier at engelsk fotball er noe også han har vokst opp med, og kjenner selv på en nostalgi når han tenker på Premier League.

- Interessen er enorm. Engelsk fotball har vært en del av kulturen til mange, og jeg identifiserer meg med den selv, til tross for at jeg ikke har spilt der, sier han.

Han sier også at han forstår at noen er lei seg på grunn av at TV 2 mister rettighetene, men samtidig påpeker han at Viasat har forvaltet andre rettigheter på en god måte.

- Når man ser hvordan Daniel Høglund og Kristian Kjelling håndterte håndball på TV 3, så tror jeg ikke så mange savnet det som det var tidligere. Så jeg tror ikke det blir et stort problem, sier Bratseth.

Drømmer om Leeds-opprykk

Trønderen innrømmer at han gjerne kunne tenke seg å jobbe med Premier League når den tid kommer.

- Jeg har forhåndsvis god kunnskap om det fra før, og de store lagene som spiller i Europa kan man jo ut og inn. Så det ville vært fantastisk om jeg fikk den muligheten, sier han.

Bratseth sier at han er ett spesielt ønske før Viasat overtar Premier League-rettighetene. Nemlig et Leeds-opprykk.

- Leeds er jo drømmen. Det er nostalgi over Leeds i den øverste divisjonen i England, sier Viasats fotballekspert.

- Stor dag

Nyheten mottas med jubel fra Viasat-profilen Jan Åge Fjørtoft, som selv spilte i engelske klubber som Sheffield United, Barnsley, Middlesbrough og Swindon.

- Det er en stor dag for hele NENT/Viaplay-teamet. Som de fleste andre nordmenn er jeg veldig glad i engelsk fotball. Det er ikke bare fotballen som tiltrekkes oss. Det er hele kulturen, sier Jan Åge Fjørtoft til Dagbladet.

- Nå kan vi feire på formiddagen, og så er det tilbake i ettermiddag for å planlegge sending fra Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund på lørdag, fortsetter sunnmøringen.

Det står i sterk kontrast til stemningen i TV 2-leiren.

- Det var tungt. Det er alltid tungt å få den type beskjed. Det er en del av vårt profesjonelle liv. TV 2 har hatt en unik rettighetsportefølje, vi har fått mange gode nyheter i mange år. Nå fikk vi en dårlig nyhet, og den må fordøyes, sier TV 2s kommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet.

- Det er ikke et sjokk. Disse rettighetene er i spill hele veien, og å forvente å kunne sitte på alt av rettigheter er kanskje for mye å forlange, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt til Dagbladet.