Bratseth ringte midt på natta

Klokka 00.30 natt til i går fikk Tom Nordlie telefon fra Rune Bratseth på Lerkendal. Da hadde Start-treneren allerede bestemt seg for å bli i Kristiansand.

STAVANGER (Dagbladet): - Bratseth ringte for å gi meg beskjed om at de ansatte Per-Mathias Høgmo, sier Tom Nordlie til Dagbladet. - Det var en fin måte å gjøre det på. For ansettelsen på Lerkendal var grei skuring for Start-sjefen. Allerede lørdag, da Per Joar Hansen fortsatt var RBK-trener og det ennå ikke var klart hvordan Rosenborg skulle løse trenerspørsmålet for neste sesong, bestemte han seg for å forlenge kontrakten med Start for tre år. - Jeg følte jeg måtte gjøre det i forhold til spillerne mine, sier han. - De visste jo om interessen fra Rosenborg. Men dermed ikke sagt at jeg hadde jobben i Trondheim på hånda. - Det var hele tida opp til Rosenborg å velge. De fleste trenere ville blitt smigret og glade om de hadde hatt to attraktive jobber å velge mellom. Men ikke Tom Nordlie.

Svett og deppa

- Jeg ble deppa, sier han. - Jeg ble svett og følte ubehag da muligheten i Trondheim plutselig åpnet seg. Så det gikk et par dager da jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre. Og så tok jeg den avgjørelsen jeg tok. Hadde Nordlie gått til Rosenborg ville Per-Mathias Høgmo vært førstevalg i Kristiansand. Nordlie visste at Start-ledelsen hadde Høgmo på blokka. - Jeg kunne ringt til Per-Mathias og spurt om vi skulle bytte, smiler Tom Nordlie. - Jeg var fristet til å ta en liten fleip. Men nå er alt avgjort og vi møtes til lørdag. Det gleder jeg meg til.

Uten klausuler

Innen den tid er Nordlies nye kontrakt med Start underskrevet. Denne gangen uten klausuler. - Det blir nok dårlig med det nå, sier han til Dagbladet. - Skjønt noe må jeg ha om det skjærer seg og familen ikke trives. Så en åpning om å trene Pors kan jo være tingen. - Går alt på trynet i Kristiansand er det jo bedre enn å kjøre traktor.

 GLAD: Tom Nordlie er lettet over at RBK-spekulasjonene er over. Ett poeng mot Viking var heller ikke noe å gråte over. Foto: Erling Hægeland
GLAD: Tom Nordlie er lettet over at RBK-spekulasjonene er over. Ett poeng mot Viking var heller ikke noe å gråte over. Foto: Erling Hægeland Vis mer