Bratseth slutter som sportsdirektør

Oppgir mediebelastning som årsak.

(Dagbladet.no): Rosenborgs Rune Bratseth har bestemt seg for å slutte som sportsdirektør. Hovedårsaken er mediene, melder klubben på sine hjemmesider.

- Kravet til deadline 24 timer i døgnet, og det at det hele tida må være noe nytt, går på bekostning av etterretteligheten og presisjonen i det som bringes frem, sier Bratseth i et intervju med RBK-TV.

Overfor Dagbladet.no utdyper han hva han mener.

- Det skjer like ofte at jeg ikke kjenner igjen det jeg har sagt, som at jeg gjør det. Over tid har dette gitt stor slitasje. Jeg kan ikke gjøre noe med det, det må mediene gjøre sjøl, om mulig. Alt jeg kan gjøre, er å trekke meg tilbake, sier Bratseth.

45-åringen har vært i mediebildet «i alle år», først som fotballspiller og deretter som leder i Rosenborg. 

- Utviklingen vil fortsette

Han vil ikke trekke fram noen konkrete eksempler på hva han snakker om, og han understreker at han ikke klandrer noen enkelt-episode eller -person.

- Det er ikke noen spesielle jeg er ute etter med dette her. Jeg kunne gitt deg 150 konkrete eksempler på det jeg snakker om, men det er det ikke noen vits i. Av og til er det et eventyr å se hvordan det du sier, blir brukt og presentert. Historier blir viktigere enn sannheten. Enkelte i mediene må ha en total mangel på yrkesstolthet, mener Bratseth.

NY ROLLE: Rune Bratseth vil antakelig få en ny jobb i Rosenborg når han slutter som sportsdirektør 1. juli. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
NY ROLLE: Rune Bratseth vil antakelig få en ny jobb i Rosenborg når han slutter som sportsdirektør 1. juli. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

Litt av årsaken til at han nå velger å gi seg, er at han frykter at mediesituasjonen vil bli stadig verre.

- Samtidig, kan det ikke like mye være det at du har gått lei?

- Jo, jeg har gått lei. Men denne endringen hos meg, er ikke like stor som endringen som har skjedd i mediene, synes Bratseth.

I april i fjor gikk sportsdirektøren ut i en fire måneder lang permisjon, fordi «jeg har en jobb som spiser meg opp, og jeg føler et sterkt behov for å lade batteriene».

- Jeg var redd jeg skulle møte veggen, forklarte han da.

Ny mediestrategi

Da han kom tilbake den 1. august, slo han fast at han ikke ville gå ut i noen ny permisjon.

- Jeg tar ikke permisjon igjen. Da er det slutt, da, sa han til Dagbladet.

Bratseth slutter som sportsdirektør

- Nå er det altså akkurat det som skjer, konstaterer han i dag.

Etter Bratseths tilbakekomst la Rosenborg om mediestrategien sin. Klubben som alltid har vært vid åpen, forsøkte å skjerme medarbeiderne sine mer. Men har det ikke lyktes?

- Jo da, dette fungerte, det. Men det er ikke mengden forespørsler som er problemet, det er bare fint at interessen er stor. Problemet er presisjonen i det som presenteres, gjentar direktøren for Dagbladet.no. 

Bratseth forteller at han har høstet stor forståelse etter at han bestemte seg for å slutte.

- Dette har vært en prosess, det er noe som har modnet over tid, så jeg tror ikke folk er altfor overrasket. «Jeg har full forståelse for beslutningen din,» har vært standardsvaret blant folk i klubben, sier han.

Slutter 1. juli

Den tidligere landslagsstopperen forblir i sportsdirektørstillingen til den 1. juli, men antakelig blir han i klubben også etter den tid. Foreløpig er det uklart i hvilken rolle dette blir.

- Etter den i siste strategirevisjonen trenger vi nye administrative ressurser. Dette får vi se nærmere på når kabalen blir lagt. Men jeg vil jobbe med administrasjon. Jeg kan garantere at jeg ikke er ute etter trenerjobben, ler Bratseth, sannsynligvis med henvisning til de mange trenerskiftene de siste åra.

I første omgang vil han bruke sin 13 år lange erfaring til å finne en god etterfølger.

- Jeg vil hjelpe styret og klubben med tanke på å få på plass en ny person. Det er ingen dramatikk i at jeg slutter, men tida er inne for å trekke seg litt tilbake og slippe til nye krefter til, føler han.

- Du tror ikke du kan komme til å savne å være i mediebildet, når du har trukket deg tilbake?

- Jo, de fleste opplever nok noen slags abstinenser etter noe sånt. Men jeg blir nok ikke helt borte, det er ikke umulig at jeg dukker opp i mediene i framtida, heller, forsikrer en blid Bratseth for Dagbladet.no.