Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bratseth tror Guardiola går tilbake på sjokkavgjørelsen: - Av og til blir han for smart

Superstjerna Thomas Müller kan få sjansen mot Atlético.

BLE BENKET SIST: Pep Guardiola brukte ikke Thomas Müller fra start i det første oppgjøret mot Atlético. Foto: Scanpix
BLE BENKET SIST: Pep Guardiola brukte ikke Thomas Müller fra start i det første oppgjøret mot Atlético. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter det fantastiske soloraidet til 21 år gamle Saul Niguez sist uke, ligger Bayern München under 1-0 før kveldens returoppgjør mot Atlético Madrid i semifinalen i Champions League.

For seks dager siden gjorde Pep Guardiola den tyske landslagsstjerna Thomas Müller sur ved å benke ham. Viasat-ekspert Rune Bratseth tror ikke Bayern-treneren gjør det samme valget denne gangen.

- Guardiola gjør hele tiden grep som skal overraske litt, men av og til blir han gjerne for smart. Jeg tror Müller er med fra start i kveld, sier Bratseth til Dagbladet.

Spent Som på Vicente Calderón sist uke, er det to av fotballeuropas største taktikere som møtes på Allianz Arena i kveld. Guardiola og Atlético-sjef Diego Simeone er begge nærmest sykelig opptatt av detaljer, og begge vet at det er små ting som trolig vil avgjøre hvem som får reise til Milano for å spille finale i slutten av måneden.

- Jeg er spent på den taktiske inngangen til kampen. Jeg tror Atlético er hakket mer forsiktige enn de var på hjemmebane. De sto forholdsvis høyt da. På bortebane vil de nok ligge litt lavere, men de vil definitivt søke muligheten for å få det bortemålet som er så mye verdt, analyserer Bratseth og fortsetter:

- Bayern vil nok spille som de alltid gjør, med å bygge opp bakfra. Men jeg er spent på laguttaket. Jerome Boateng var tilbake i midtforsvaret sist seriekamp. Han kan bety mye, for han har en fart som gjør at forsvaret kan stå høyere enn hvis de bruker Javi Martinez. Så er jeg også spent på hvem Guardiola velger framover på banen.

- Får betalt for jobben I La Liga deler Atlético tabelltoppen sammen med Barcelona når to runder gjenstår. I den spanske hovedstaden har Simeone skapt et maskineri som blant annet har vunnet Europa League (2012), Copa del Rey (2013) og Primera Division (2014) i tillegg til den tapte Champions League-finalen mot Real i 2014.

TO TAKTIKERE: Pep Guardiola og Diego Simeone hilset på hverandre før møtet sist uke. Foto: Scanpix
TO TAKTIKERE: Pep Guardiola og Diego Simeone hilset på hverandre før møtet sist uke. Foto: Scanpix Vis mer

Nå mønstrer argentineren igjen et slagkraftig mannskap, ispedd noen fremadstormende juveler som nevnte Niguez og Antoine Griezmann. Det får Simeone til å tro at laget kan skape nye, historiske øyeblikk sammen.

- Fotball er en fantastisk sport som det er mulig å spille på mange forskjellige måter, avhengig av hvilke spillere man har til disposisjon. Vi får nå betalt for jobben vi har gjort de siste årene. Vi har erfarne gutter kombinert med noen nye spillere, og det er skikkelig bra å jobbe med dem. Det reflekterer også resultatene våre, sier Simeone før kveldens kamp.

- Vi var på hogget i det første oppgjøret, så får vi se om vi er det samme denne gangen. Og vi får se hvor skarpe Bayern München er. Hver kamp lever sitt eget liv. Vi ønsker å vinne, det er planen vår. Vi har lyst til å spille bra og nyte suksessen vår. Fremfor alt gjelder det å komme seg til finalen, sier mannen med en av fotballverdens største vinnerskaller.

Pep vil ha ballbesittelse Utgangspunktet er også klart: På grunn av Atléticos ledelse kan det bli svært tøft for Bayern hvis de slipper inn et mål. Det vil innebære at tyskerne må score tre for å avansere.

Guardiola oppfordrer på sin side spillerne til å fokusere på det de enklest kan gjøre noe med: Arbeidsoppgavene sine.

- Vi må ikke tenke på hvor mange mål vi må score. Vi må først konsentrere oss om å forsvare oss godt og kontrollere kampen. Vi ønsker å ha ballen og vi har lyst på mål. Atlético forsvarer seg bra, men de er også gode framover på banen. Det er komplisert å møte et lag som dem. De kjenner hverandre godt. Vi kommer til å skape sjanser, men kanskje ikke så mange, erkjenner Guardiola.

- Jeg har lært masse Kveldens kamp blir den siste for Guardiola på Allianz Arena i Champions League-sammenheng, før han tar fatt på jobben som Manchester City-manager fra sommeren av. Med det avsluttes tre år som sjef for Tysklands flaggskip. Tre år som kan ende uten en tittel i Europas gjeveste klubbturnering, noe som i tilfellet vil kunne påvirke ettermælet hans, mener Bratseth.

SCORET: Unggutten Saul Niguez ga Atlético en 1-0-ledelse før kveldens returmøte i Tyskland. Foto: Scanpix
SCORET: Unggutten Saul Niguez ga Atlético en 1-0-ledelse før kveldens returmøte i Tyskland. Foto: Scanpix Vis mer

- Det vil utgjøre en stor, stor forskjell. Det er ingen katastrofesesong om de ryker ut av semifinalen nå, de er jo i den hjemlige cupfinalen (mot Borussia Dortmund, journ. anm.) og kommer til å vinne serien, men det er Champions League som er prikken over i-en. Guardiolas tid i Bayern er kanskje ikke helt oppi der som klubben hadde håpet, men han har jo satt sitt preg på det som har blitt gjort og det vil de nok ta med seg mye av, sier Viasat-eksperten.

PS: Kampen starter klokken 20.45 og vises på Viasat 4.

GLEDER SEG TIL KAMP: Rune Bratseth er spent på oppgjøret mellom Bayern og Atlético. Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
GLEDER SEG TIL KAMP: Rune Bratseth er spent på oppgjøret mellom Bayern og Atlético. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart