Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bratseth vil ha Ola som konsulent

Ola By Rise er så viktig som kulturbærer i Rosenborg at Rune Bratseth åpner for å tilby den sparkede treneren en konsulentrolle allerede neste år.

EINDHOVEN (Dagbladet): -  Internt har vi ingen problemer med hverandre. Vi klarer å skille mellom sak og person, og er fortsatt venner. Vi ser for oss at Ola kommer tilbake til Rosenborg i en eller annen rolle, sier Bratseth.

-  Som konsulent allerede kommende sesong?

-  Hvorfor ikke?

Svarer Rune Bratseth. Muligheten skal diskuteres når RBK i nær framtid skal finne ut hvorfor det gikk så galt i 2004 at By Rise måtte gå. Det kan skje kommende uke.

-  Vi skal sette oss ned og evaluere dette sammen. Alle involverte skal få være med på, sier Bratseth.

For klubbdirektøren er det nå svært viktig å ikke snu ryggen til de fremste innehaverne av den såkalte humankapitalen i Rosenborg. I klubbledelsen blir det færre og færre igjen av disse kontinuitetsbærere som fronter Rosenborg utad.

På det reint sportslige er det snart bare Bratseth igjen. Nils Arne Eggen går i gangene, men holder lav profil.

Men Ola By Rise har vært i Rosenborg i 27 år. Før han fikk hovedtrenerjobben var han som assistent et effektivt lim mellom Bratseth og krevende hovedtrenere som Eggen og Hareide. By Rise blir neppe assistent igjen, men han kan spille en rolle som rådgiver likevel.

Sjøl er By Rise avslappet i forhold til framtida. Han sier bare at han skal ha et hvileår fra fotballen.

HUMANKAPITAL: Ola By Rise (bak) er en viktig innehaver av humankapital i Roseborg. Den vil gjerne Rune Bratseth benytte seg av.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media