VILLIG: Rune Bratseth savner de gode midtstoppertypene i moderne fotball. Han ønsker å bidra til å heve norske talenter på den bakre plassen, men foreløpig har ikke NFF bitt på. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VILLIG: Rune Bratseth savner de gode midtstoppertypene i moderne fotball. Han ønsker å bidra til å heve norske talenter på den bakre plassen, men foreløpig har ikke NFF bitt på. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Bratseth vil hjelpe norsk fotball, men pengene mangler: - Det er trist

Rune Bratseth (55) har sagt nei til direktørjobber i Bundesliga og Østerrike, men vil gjerne jobbe med framtidas norske midtstoppere. Det er det ikke penger til på Ullevaal stadion.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): En gang i verden, for pluss 20 år siden da han nøytraliserte Diego Maradona og seinere spilte og vant cupvinnercupen med Werder Bremen i Lisboa (1992), var Rune Bratseth (55) en av verdens beste midtstoppere. Det er ikke fleip og smurt godt på fordi vi er norske, og ikke har hatt så mange som har vært blant verdens beste i noen posisjoner på fotballbanen, det er helt sant. Banna bein. Og fordi han var den han var som spiller, ble den han ble som leder og kan det han kan om fotball generelt og midtstopperjobben spesielt, er Rune Bratseth en ettertraktet mann.

Men ikke for Norges Fotballforbund.

- Jeg har tilbudt meg å hjelpe til i arbeidet med å utvikle midtstoppere fordi a) det har vært underprioritert i den norske ferdighetsutviklingen, b) fordi jeg ser manglene og c) fordi jeg virkelig ønsker bidra, sier Rune Bratseth.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn