TRØTT OG LEI: Rune Bratseth (t.h) var lei upresis presse da han sa takk og farvel til sportsdirektørjobben i 2007. Foto: ARNT E. FOLVIK
TRØTT OG LEI: Rune Bratseth (t.h) var lei upresis presse da han sa takk og farvel til sportsdirektørjobben i 2007. Foto: ARNT E. FOLVIKVis mer

Bratseth vil tilbake til Rosenborg

Liker dårlig at RBK ikke vinner.

4,5 år etter at han ga seg i Rosenborg er Rune Bratseth lysten på å bidra for klubben igjen.

Bratseth jobbet som sportsdirektør i RBK i årene 1994-2007 og ønsker seg nå tilbake, melder NRK tirsdag.

De mange årene i sentrum av begivenhetene gjorde at den tidligere midtstopperen fikk nok og varslet avgangen sin i februar for snart fem år siden. Nå er motivasjonen tilbake hos 50-åringen.

- Jeg merker at jeg er mer engasjert og opptatt av en Rosenborg-retur enn jeg var villig til å innrømme, forteller Rune Bratseth til NRK.

- Jeg var tidligere lei av mye ståk og oppmerksomhet, og jeg kunne aldri tenke meg den samme rollen som jeg hadde før. Men det blir noe annet når Rosenborgere som meg ønsker å stille sin erfaring og kompetanse til disposisjon for klubben når den trengs.

Bratseth har de siste årene blant annet jobbet som ekspertkommentator for Viasat. Han vet foreløpig ikke hva han kan komme til å gjøre for Rosenborg i framtiden, men erkjenner at den sportslige nedturen i årets sesong gir ham ny motivasjon.

- Lysten har tidligere vært fraværende. Men jeg bryr meg veldig om klubben og jeg følger godt med. Jeg liker heller ikke når Rosenborg ikke vinner, jeg liker det veldig dårlig faktisk, sier Bratseth.

Styreleder Terje Svendsen i RBK sier til NRK at Bratseth har mange gode kvalifikasjoner og at det kan finnes bruk for ham i klubben.

(NTB)