Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg - RB Leipzig:

Bratseths kritikk stjal showet på RBKs pressekonferanse

Reagerer på kobling mellom RBK-motstandere.

REAGERER: Rune Bratseths syn på RB Leipzig og RB Salzburg ble et tema på Rosenborgs pressekonferanse i dag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
REAGERER: Rune Bratseths syn på RB Leipzig og RB Salzburg ble et tema på Rosenborgs pressekonferanse i dag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • RBK - RB Leipzig tors. kl. 18.55

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg møter tyske RB Leipzig til kamp i Europaligaen på Lerkendal i morgen kveld. Da RBK-trener Rini Coolen og kaptein Mike Jensen møtte pressen i Trondheim var en tysk journalist rask med å spørre om Rosenborgs syn på motstanderne i gruppa.

RBK skal nemlig møte RB Leipzig og RB Salzburg, der begge klubbene er eid av energidrikk-giganten Red Bull.

TRENER: RBKs Rini Coolen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
TRENER: RBKs Rini Coolen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

- Det betyr ikke noe for oss akkurat nå. Jeg kjenner ikke til detaljene mellom klubbene, men jeg kan forstå hva tankegangen. Den første kampen tapte Leipzig (mot Salzburg), der Leipzig ikke brukte de tre beste spillerne. Det kan være ulike grunner til det, og kanskje de sparte spillere. For å være ærlig, jeg forstår problemstillingen, sier RBK-trener Coolen.

Bakgrunnen for spørsmålet er at RBKs styremedlem Rune Bratseth har ytret seg kritisk til at begge Red Bull-klubbene er i samme gruppe i Europaligaen. Bratseth forteller til Dagbladet at han fikk besøk av tysk presse i dag som brakte opp spørsmålet.

TETTE BÅND: RB Leipzig og RB Salzburg er begge tett knyttet til Red Bull på eiersiden. Begge er i gruppe med Rosenborg. Foto: NTB Scanpix
TETTE BÅND: RB Leipzig og RB Salzburg er begge tett knyttet til Red Bull på eiersiden. Begge er i gruppe med Rosenborg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Reagerer

Rosenborg, Celtic, RB Leipzig og RB Salzburg skal kjempe om to plasser som gir avansement fra gruppespillet i Europaligaen. Og ikke alle liker at klubbene fra Østerrike og Tyskland har samme eier.

- Når tysk tv kommer til Trondheim for å snakke med meg om dette, så er det ikke bare for å høre min mening. Dette er blitt et tema. Det er ikke et stort spørsmål for Rosenborg, og vi har ikke snakket om dette i styresammenheng. Jeg personlig reagerer når jeg ser at to klubber (som eies av Red Bull) er i samme gruppe, sier Rune Bratseth til Dagbladet.

- Hvorfor?

- Det er uheldig, først og fremst for dem. Vi (RBK) har ikke noe problem med det … Men så lenge det er et tema og diskusjonen kan komme, så synes jeg ikke noe om det. Lillebror vant sist, og det tror jeg ikke Leipzig likte, sier Bratseth.

Den tidligere landslagskjempen var selv i salen på Lerkendal da RBK holdt pressekonferanse onsdag ettermiddag. Der ble Bratseths synspunkt et tema.

- Leipzig sparte spillere mot Salzburg, Bratseth?

- Det tror jeg var dumt av dem. Jeg tror ikke Leipzig gjorde noe med vilje for å komme sterkere tilbake. Jeg veit ikke grunnen. Jeg ser at Leipzig rullerer mye på laget.

- Ettersom du er kritisk: Hva er det verste som kan skje?

- Salzburg og Leipzig møtes vel i nest siste runde - og da får vi se hvordan tabellen ser ut. Da vil folk kanskje tenke: «Hva skjer nå?». Jeg har stor respekt for hvordan Leipzig gjør det sportslig. De har ressurser, men har ikke kjøpt verdensklassespillere. De har hentet spillere som seinere har vist seg å være klasse-signeringer: Timo Werner, Emil Forsberg, Yussuf Poulsen er noen av dem, sier Bratseth.

- Hvordan er RBKs sjanser mot Leipzig?

- Jeg tror det blir en tøff match for oss (RBK), men jeg mener det er mulig med seier. Vi må trykke til, sier Bratseth.

Spiller 4-3-3

Rosenborgs Mike Jensen og trener Coolen forventer også et heltent tysk lag på Lerkendal i morgen.

- Vi er spente. Vi startet greit mot Celtic, men hadde ikke resultatet med oss. I morgen blir det en 4-3-3-formasjon på hjemmebane. Vi føler oss klare, sier Coolen.

Mike Jensen roser motstanderen før kamp.

- Dette blir en stor kamp. Det er kanskje det beste laget jeg møter som Rosenborg-spiller, sier Jensen.

RBK - RB Leipzig starter klokka 18.55 i morgen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!