Brattbakk blir benkemester?

I morgen kan Harald M. Brattbakk bli seriemester for femte år på rad. Den tidligere RBK-spissen blir skotsk mester selv om han ikke kommer på banen, men trønderen håper å få være med når Celtic skal fravriste rivalen Rangers ligatittelen for første gang på ti år.

- Etter å ha vært helt utenfor laget en periode slapp jeg til som innbytter mot Dunfermline sist. Derfor har jeg ikke gitt helt opp håpet om å få spille mot St. Johnstone lørdag, sier Harald Martin Brattbakk til NTB.

Blir Celtic mester får også Brattbakk sin medalje.

16 av 36 kamper

For å få medalje må en spiller ha vært med i 16 av lagets 36 seriekamper. Før siste serierunde har Brattbakk spilt - 16 kamper.

Etter fire seriemesterskap, tre toppscorertitler og åtte mesterligascoringer for RBK skulle Brattbakk bli målscoreren Celtic trengte for å vinne tilbake ligamesterskapet etter ni strake til Rangers. Men Brattbakk slet med å finne veien til nettmaskene, og de seks seriemålene han har notert kom i løpet av to kamper i slutten av februar. Tre cupmål er det også blitt, men siste scoring kom 8. mars.

Tribuneplass

Manager Wim Jansen mistet etter hvert tålmodigheten med sin 25-millioners-mann, og plutselig så Brattbakk Celtic fra tribuneplass.

- Jeg ble jo kjøpt inn for å score mål, og selv om jeg ikke føler jeg ble gjort til syndebukk for lagets måltørke så følte jeg jo presset når scoringene uteble, sier Brattbakk.

Først noen timer innen avspark klokken 15 i morgen får spillerne vite laget. Brattbakk mener å sitte inne med en viss erfaring i å spille viktige kamper. Og i Glasgow har ikke Celtic spilt en viktigere kamp dette ti-året.

(NTB)

HÅPER: Harald Martin Brattbakk har ikke gitt helt opp håpet om å få spille mot St. Johnstone lørdag.