Brattbakk-debut mot Odd

Siste nytt foran den 16. runden i Tippeligaen.

(Dagbladet.no): Bodø/Glimt-trener Ola Haldorsen håper Harald Martin Brattbakk skal løse lagets scoringsproblem når han debuterer mot Odd Grenland i morgen. Bortelagets trener Arne Sandstø har derimot klokkertro på at Odd kontrer Glimt i senk og vinner kampen.

I Tromsø får Steinar Nilsen sin kampdebut som hovedtrener for hjemmelaget, mens Brann trenger en seier etter en svak start på høstsesongen. Drillo spår en jevn kamp mot Rosenborg mens Lillestrøm-trener Uwe Rösler tror Viking får problemer på «Fort Åråsen».

Les siste nytt om DITT lag foran morgendagens kamper.

Onsdag 18.00:

Tromsø - Brann

Tromsø: Bjørn Johansen har karantene etter sitt røde kort mot Odd Grenland, og får ikke med seg hovedtrenerdebuten til Steinar Nilsen. Ellers er Tromsøs tropp fraværsfri.

- Det blir en tøff debut, men jeg har tro på guttene og vet at de vil ha tre poeng i denne kampen. Oppgjørene mot Brann på Alfheim blir ofte jevne, sier Nilsen.

Brann: Martin Andresen, Cato Guntveit, Fredrik Klock og Christian Kalvenes var ikke med på flyet som landet i Tromsø rundt middagstider i dag, forteller trener Mons Ivar Mjelde.

HELT SIST: Steinar Sørlie var fantastisk i Fredrikstad-målet sist de møtte Rosenborg. I morgen blir han trolig vraket til fordel for Thomas Myhre. Scanpix
HELT SIST: Steinar Sørlie var fantastisk i Fredrikstad-målet sist de møtte Rosenborg. I morgen blir han trolig vraket til fordel for Thomas Myhre. Scanpix Vis mer

- Etter dårlige opplevelser de to siste kampene, håper vi på en opptur nå, sier Mjelde.

Fredrikstad - Rosenborg

Fredrikstad: Roger Helland er skadet, men ellers har trener Egil «Drillo» Olsen en skadefri tropp å velge fra.

- Og det er veldig godt, lenge siden sist jeg har hatt det, sier Drillo.

- Omtrent samtlige kamper vi har spilt i år har vært jevne og veldig spennende, så jeg regner det ikke blir noe annerledes mot Rosenborg.

Rosenborg: Ørjan Berg er skadet. I tillegg er heller ikke amerikanske Robbie Russel med sørover fordi det ikke er tillatt med mer enn to spillere fra land uten for EU/EØS og Rosenborg satser på sine to nykommere fra Uruguay.

- Jeg tror Drillo får rett i spådommen sin. Det blir nok en jevn kamp. Fredrikstad har forsterket stallen i sommer, og føler seg nok bedre enn i vår. Hvor gode de er blitt, er vanskelig å si, sier trener Per Joar Hansen.

Bodø/Glimt - Odd Grenland

Bodø/Glimt: Harald Martin Brattbakk gjør comeback i Glimt-trøya og trener Ola Haldorsen håper tidenes mestscorende i norsk toppserie skal kunne løse klubbens kanskje største problem.

- Mot Rosenborg i helga spilte vi bra, men klarte ikke å score på sjansene våre. Det er en stor utfordring for oss, og jeg håper Harald kan hjelpe oss med det, sier han.

Cato Hansen er fortsatt skadet, mens venstreback Roy Miller og flankespiller Randall Brenesa som er nye fra Costa Rica, ikke er spilleklare før til helgens kamp mot Ham-Kam.

Odd Grenland: Odd-trener Arne Sandstø har taktikken klar foran kampen mot Bodø/Glimt:

- Vi skal lokke dem fram på banen og kontre med to raske spisser mot to ikke fullt så raske midstoppere. Det gjør at jeg har stor tro på seier, sier Sandstø til Dagbladet.no.

Bent Ingen Johnsen, Sebastian Henriksson og Erik Holtan er ute med skader mens Jan Tore Amundsen og Oliver Occean er suspenderte.

- Vi har spillere som går rett inn i deres roller, så det blir ingen taktiske endringer, sier Sandstø.

Lillestrøm - Viking

Lillestrøm: Frode Kippe pådro seg sitt tredje gule kort for sesongen mot Lyn lørdag og spiller ikke mot Viking.

- Ellers er alle klare. Viking har forsterket laget, men vi har spilt bra hjemme og håper at Åråsen fortsatt kan være et fort for oss, sier trener Uwe Rösler.

Viking: Viking gir Toni Nhleko ennå litt tid på å komme seg skikkelig igjen etter sin skade. Dessuten er ikke Fredrik Lundqvist klar til kamp. Jørgen Tengesdal er fortsatt skadet.

- Lillestrøm er alltid vanskelig å spille mot, spesielt når de er hjemmelag. Likevel skal vi gå for seier, sier assistenttrener Arvi Taaler.

Aalesund - Ham-Kam


Aalesund:
Småskadde Tor Hogne Aarøy er usikker til kampen mot Ham-Kam. Bortsett fra tometersmannen er Aalesund-troppen skadefri.

- Jeg synes vi er i bra slag, men vi fikk ikke det resultatet vi håpet på i Skien i helga (1-2 mot Odd). Vi er i ferd med å bli et godt hjemmelag, og er veldig lystne på å tette luka opp til Ham-Kam, sier trener Ivar Morten Normark.


Ham-Kam:
Bortelaget sliter med skader i forsvar, og Glenn Leif Ståhl, Peter Sørensen og Knut Henry Haraldsen ute, blir det den samme fireren mot Aalesund som mot Tromsø sist (Smeets, Storbæk, Sørum, Corrales).

- Aalesund har vært veldig gode hjemme i år og har tatt kvantesprang den siste tiden. Det blir en tøff kamp, men jeg håper vi kan ta bortepoeng. De har det vært altfor får av denne sesongen, sier trener Ståle Solbakken.

Onsdag 21.00:

Start - Lyn


Start:
Bård Borgersen og Bala Garba er fortsatt ute for Start, dessuten soner Kristoffer Hæstad karantene fordi han har pådratt seg for mange gule kort. Dermed mangler Tom Nordlie de kanskje beste spillerne i hvert ledd.

- Jeg tror det skal gå bra. Vi har spilt uten Bala i mange kamper denne sesongen, og leder serien. Det var jevnt i kampen mot Lyn på Ullevaal, og jeg tror det blir det igjen, sier Nordlie.


Lyn:
Øyvind Leonhardsen er fortsatt ute, mens Lyns fire nigerianere ennå ikke har meldt sin ankomst. Henning Berg debuterte som hovedtrener i hjemmekampen mot Start, og stortrives i jobben etter en halv sesong.

- Jeg synes det har vært et bra halvår. Spillerne har god innsats og gjør det vi blir enige om, sier Berg.

Lyn har forholdt seg rolig mens de fleste andre lag har forsterket stallen betraktelig i sommer.

_|Foreløpig har vi ingen planer om å hente nye spillere. De vi har nå, er gode, men vi vil selvsagt vurdere det dersom det dukker opp gode spillere vi kan hente.

I MIDTEN: Ham-Kam har tre midtstoppere på skadelista og flytter backen Jarl André Storbæk inn sentralt.
STJERNESPISS: Fortsetter suksessen for Odds Patrick Suffo?