Brattbakk-mål - igjen!

Dundee United- Celtic 2- 3. Harald Brattbakk har scoret for Celtic i hver eneste cupkamp. I går ordnet han 1- 0 på den enkleste måten: Tok ned ballen i steget, rundet keeper, og satte den i tomt mål.

Eks-RBK'eren lager mål på bestilling og betraktes som en redningsmann for katolske Celtic. Manager Wim Jansen er også fornøyd.

- Han roser hele laget, og synes vi kjemper godt. Sjøl har jeg fått mange pene ord fra nederlenderen, sier Harald Brattbakk til Dagbladet.

Lag i framgang

Ni mål totalt betyr at Brattbakk scorer i tre av fire kamper. I tre av 12 kamper har han startet som innbytter.

- Det går rimelig bra, ja. Men toppscorer Henrik Larsson har 17 mål - så dit er det et stykke.

Det tok tid før han markerte seg i skotsk fotball. Men siden jomfrumålet har det gått slag i slag.

- Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke scoret med en gang. Men trolig henger det sammen med lagets framgang i det siste. Nå får jeg mange sjanser, og da blir jobben enklere.

Nordisk samspill

- Samspillet med Henrik Larsson fungerer fint. Jeg går på løp og prøver å finne lukene. Han er flink til å finne meg.

Brattbakk er glad laget slipper omkamp i cupen - for kampprogrammet er tett nok. Samtidig innrømmer han at kvartfinaleseieren satt langt inne.

- Resultatet er fortjent nok. Men vi hadde litt flaks. På overtid lagde Erik Pedersen sjølmål. Henrik Larsson la inn, jeg bommet på ballen med noen centimeter og Erik løp den i eget mål. Han hadde uflaks, sier Brattbakk om den saken.

MÅL:En situasjon til å dra kjensel på: Harald Brattbakk har rundet keeper og setter ballen i tomt mål. Nå er nordmannen oppe i ni mål på 12 kamper for Celtic.