Brattbakk sikret ligagull

GLASGOW (NTB-Reuters): 13 minutter brukte Harald Martin Brattbakk på å avgjøre det skotske seriemesterskapet. Så lenge hadde trønderen vært på banen da han satte inn 2-0 for Celtic og punkterte dagens avslutningskamp mot St. Johnstone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Brattbakk har slitt med å spille seg til fast plass på Celtic-laget, og effektiviteten har ikke stått i stil med forventningene. Men da den tidligere Rosenborg-spissen kjente lukten av gull slo han til og ble seriemester for femte år på rad.

Celtic måtte vinne for å sikre mesterskapet, og 18 minutter gjensto av kampen da innbytteren laget sitt sjuende seriemål og det tiende totalt i Celtic-trøya. Kaptein Tom Boyd spilte Jackie McNamara som fant Brattbakk med et flott innlegg. Måltyven styrte ballen i nettet i kjent stil, før han tok Henrik Larsson på ryggen og startet feiringen foran 50 000 elleville supportere.

Drømmestart

Svensken var mannen bak Celtics første fulltreffer. Foran et nervøst og kravstort publikum ga Larsson Celtic en drømmestart. Bare to minutter var gått da han fikk en pasning fra Paul Lambert og dundret ballen i mål fra nesten 25 meter. Dette var Larssons 19 scoring denne sesongen.

For Brattbakk var målet er herlig revansje. Han hadde ikke scoret siden 8. mars, og var en stund helt ute av bildet før han slapp til som innbytter mot Dunfermline sist.

Foran avslutningsrunden sto kampen om mesterskapet mellom byrivalene Celtic og Rangers, med hver sin tidligere Rosenborg-spiller på laget. Ståle Stensaas' klubb Rangers slo Dundee United borte, men det hjalp lite så lenge Brattbakk og lagkameratene gjorde jobben sin. Celtic brøt erkerivalens fantastiske rekke på ni strake mesterskap, og ble seriemester for første gang siden 1988, til manager Wim Jansens store glede.

Lykkelig Jansen

- Jeg er så glad. Det ble en tøff kamp, og det har vært en tøff sesong. Vi har ventet så lenge på å vinne, og dette er en av høydepunktene i trenerkarrieren min, sa Jansen.

Celtic har hatt problemer med å score mål i serieavslutningen, og det så en stund ut til at mesterskapet skulle glippe. Manageren har imidlertid hele tiden beholdt troen på at laget hans ville lykkes.

- Det var helt perfekt å avgjøre i på hjemmebane i den siste kampen. Fansen har gitt oss enorm støtte, sa Wim Jansen som trolig forlater klubben etter denne sesongen.

- Jeg har bestemt meg, men jeg ønsker ikke å kommentere saken nå. Først må jeg snakke med andre om saken.

Historisk

Celtic ble for øvrig historisk i dag. Klubben ble den første som tok mesterskapet etter å ha tapt sesongens to første kamper og har nå 36 seriemesterskap. Det er ti mindre enn Rangers som tok farvel med Brian Laudrup.

Dansken blir lagkamerat med Tore André Flo i Chelsea neste sesong. Han avsluttet med scoring, uten at det hjalp. Nå heter heltene i Glasgow Harald Martin Brattbakk og Henrik Larsson.

SEIERSRUS:</B> Harald Martin Brattbakk tar Henrik Larsson på ryggen og feirer 2-0-målet som avgjorde seriemesterskapet i Celtics favør. Nordmannen og svensken laget hvert sitt mål da Celtic slo St. Johnstone 2-0 i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer