Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brattbakks skotske fest

Celtic - Rangers 2- 0. Fem minutter før slutt ruslet Harald Martin Brattbakk av Celtic Park. Til stående applaus fra elleville hjemmefans. Bare scoringene manglet på trønderens skotske festaften. - En flott måte å starte et nytt år på, sier Brattbakk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Celtic-manager Wim Jansen kunne ikke valgt en bedre anledning å la Harald Martin Brattbakk debutere fra start: Det særdeles prestisjetunge nyttårs-derbyet mellom Celtic og Rangers i Glasgow. Et oppgjør mellom de to skotske gigantene, proppfullt av følelser, fotballhat, religion og politikk. Katolikker mot protestanter, 50000 på tribunen og ti år siden forrige Celtic-triumf.

Topp stemning

Og midt i galskapen, altså: Harald Martin Brattbakk fra Trøndelag.

- Dette var helt fenomenalt. Jeg har aldri opplevd maken til entusiasme på en fotballkamp, sier Harald Martin til Dagbladet etter sin første opptreden mot sin nye erkerival, Rangers.

Og Brattbakk gjorde det aller meste riktig. Bortsett fra å lure Rangers-keeper Andy Goram.

Det skyldes ikke trøndersk ineffektivitet, men målvaktspill fra aller øverste hylle.

  • To ganger var Brattbakk aleine med Goram. Først etter et løp i Petter Smart-klassen. Så etter en karusell-tur med Rangers-forsvaret. Men begge ganger fikk Goram en kroppsdel i veien da Harald skulle gjøre det han har vært Norges beste til de siste sesongene.

- Burde scoret

- Å gå målløs av banen etter en slik kamp er jo uvanlig til meg å være, spøkte scoringsvante Brattbakk etter seieren. Og kostet på seg en dose sjølkritikk:

- Jeg burde scoret i dag, men jeg stresser ikke med det. Målene kommer før eller siden, og Rangers hadde en veldig god keeper. Så jeg synes det gikk relativt greit i dag.

For et par misbrukte kjempesjanser - og to tvilsomme off side-avblåsninger som kunne blitt til det samme - ødela ikke ettermiddagen da Harald Brattbakk ble Celtic-spiller for alvor. Med fulltreffere fra Craig Burley og Paul Lambert ble det derby-seier uansett. Og det er det som teller i fotball-Glasgow.

Mye ros

Nordmannen hadde heller ingen grunn til å skjemmes over sin egen målløse innsats. Han fant seg godt til rette sammen sin svenske angrepskollega Henrik Larsson, og spilte seg inn i Celtic-fansens hjerter med lure løp og giftige avslutninger.

Og tro ikke at dette bare er norsk fotball-sjåvinisme:

Sky Sports kommentatorer, Andy Gray og Martin Taylor, holdt Brattbakk som en av Celtics absolutt beste spillere. Den gamle klubb-kjempen Charlie George var simpelthen imponert over nordmannens innsats.

Og ikke minst: tusenvis av grønnkledde hjemmefans takket for den trønderske innsatsen med begeistret applaus.

Og Harald takket tilbake:

- Det var en utrolig atmosfære her i dag. Publikum var vår tolvte spiller og hjalp oss til å yte hundre prosent.

  • Harald Brattbakks gamle RBK-kompis, Ståle Stensaas, spilte ikke for Rangers.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!