Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Braut Haaland byttet sko i pausen: - Det hjalp

Erling Braut Haaland scoret igjen da Borussia Dortmund slo Eintracht Frankfurt. Nå er det bare åtte spillere foran ham på toppscorerlista.

NY SCORING: Erling Braut Haaland scoret nok en gang i Bundesliga. Foto:   REUTERS/Leon Kuegeler/NTB Scanpix
NY SCORING: Erling Braut Haaland scoret nok en gang i Bundesliga. Foto: REUTERS/Leon Kuegeler/NTB Scanpix Vis mer

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 4-0 (1-0)

Erling Braut Haaland har bare gått målløs av banen én gang for Dortmund, da laget tapte 3-4 mot Bayer Leverkusen sist. Den rekka ble ikke forlenget i kveld.

Tidligere i kveld kom beskjeden om at Braut Haaland hadde blitt kåret til månedens spiller i Bundesliga for det han har levert i januar, og 19-åringen feiret med nok en scoring - hans åttende i ligaen på fem kamper. Ingen har scoret like mange mål på de fem første kampene i Bundesliga tidligere.

Braut Haaland byttet fra røde til hvite sko i pausen etter en frustrerende omgang, noe som gjorde susen.

- Jeg hadde en litt bedre følelse på de hvite skoene, og det hjalp, sier Braut Haaland til Viasat om skobyttet.

19-åringen var ikke fornøyd med egen prestasjon, til tross for scoringen.

- Jeg syns generelt at det ikke var noe særlig i dag, det er den dårligste kampen jeg har spilt i år. Jeg må opp mange hakk før tirsdag (kampen mot PSG, journ.anm.). Vi må opp et par hakk, vi vinner på en dårlig dag. Det er godt, men vi må opp noen hakk, sier Braut Haaland om egen prestasjon.

3-0 MED HVITE SKO: Erling Braut Haaland setter inn 3-0-scoringen. Foto: REUTERS/Leon Kuegeler/NTB Scanpix
3-0 MED HVITE SKO: Erling Braut Haaland setter inn 3-0-scoringen. Foto: REUTERS/Leon Kuegeler/NTB Scanpix Vis mer
STARTET MED RØDE SKO: Erling Braut Haaland før hvilen. Foto: REUTERS/Leon Kuegeler/NTB Scanpix
STARTET MED RØDE SKO: Erling Braut Haaland før hvilen. Foto: REUTERS/Leon Kuegeler/NTB Scanpix Vis mer

Åtte foran seg

Scoringen betyr samtidig at han bare har åtte spillere over seg på toppscorerlista i Bundesliga, som toppes av Bayern München-spiss Robert Lewandowski (22 scoringer). Det er mektig imponerende, særlig med tanke på at Braut Haaland knapt har spilt i Bundesliga (304 minutter totalt).

Det er fire spillere som står på åtte mål, mens lagkameratene Marco Reus (11) og Jadon Sancho (13) foreløpig ligger foran Braut Haaland. Det er nok bare et spørsmål om tid før duoen passeres.

Det blir vanskelig å gjøre noe med Lewandowski og Timo Werner (20 mål), men Sanchos tredjeplass er innen rekkevidde.

- Han kommer til å klatre fort på den lista, det er det ingen som helst tvil om, sier Rune Bratseth i Viasat-studio.

- Det er helt latterlig å tenke på at han kan bli topp 3, mener Mohammed «Moa» Abdellaoue.

Braut Haaland var ikke som best for dagen, men så lenge han fant veien til mål i en storseier, er det alt som betyr noe. Det ble en fin oppladning foran den viktige kampen mot PSG i Champions League til uka.

- Nå er alt fokus på PSG om ti minutter. Den kampen blir veldig kul å spille, og jeg gleder meg vanvittig, men vi må ikke glemme at PSG er et veldig godt lag, men det er vi også, sier Braut Haaland.

Rasende og involvert

Angriperen fikk tøff behandling før hvilen, og måtte blant annet ta telling etter en duell. Det var tydelig at bortelaget ikke ville gi kraftspissen mye rom å boltre seg i.

De gulkledde tok ledelsen etter en snau halvtime, da backen Lukasz Piszczek banket ballen i mål fra distanse. Braut Haaland så ut til å være i offside da ballen ble slått, men nordmannen forstyrret ikke keeper og målet ble stående.

Det var Dortmunds 36. strake hjemmekamp i Bundesliga med scoring, siden 0-0 mot Wolfsburg 17. januar 2018.

Først etter 36 minutter fikk Braut Haaland noe som liknet på en sjanse, da avslutningen hans fra rundt ti meter ble blokkert til corner. Noen minutter seinere ble Haaland rasende.

For 19-åringen gikk i bakken i motstanderens boks etter en duell, og slo oppgitt ut med armene da dommeren ikke tok fløyta til munnen. Det var tydelig at Braut Haaland mente det skulle blitt dømt straffespark. VAR foretok seg imidlertid ingenting.

Ny Haaland-scoring

Braut Haaland byttet fra røde til hvite sko i pausen, uvisst av hvilken grunn.

Det tok ikke mange minuttene etter hvilen før Dortmund doblet ledelsen. Tidligere i uka ble det meldt at angriper Jadon Sancho ønsker å forlate klubben i sommer, og viste nok en gang noe av grunnen til at han er så ettertraktet.

Vingen mottok ballen på kanten, fintet en motstander på rompa, før han satte ballen i mål bak keeper Kevin Trapp. Det skal sies at forsvarsspillet i forkant var av det svært svake slaget.

Så var det duket for Braut Haaland, som må ta mye av æren for scoringen med sine lagkamerater. Dortmund rullet vakkert opp på høyresiden, og Braut Haaland kunne bredside inn sin første scoring i ligaen på 158 minutter.

Guerreiro danset seg forbi på midten og vendte spillet til Hakimi på kanten, som deretter spilte vegg med Sancho, før Braut Haaland mottok ballen fra Hakimi og enkelt kunne øke ledelsen.

Det var hans niende scoring totalt, inkludert cupkampen han scoret i. Snakk om eventyr. 12 minutter før slutt ble Braut Haaland byttet ut til stående applaus.

Raphaël Guerreiro økte seieren til 4-0. Han plukket opp en ball i returrommet og banket ballen i mål fra rundt 18 meter.

Gledelig for Dortmund var det også at laget endelig holdt nullen igjen.

- Grusomt, mente Rune Bratseth i Viasat-studio om Eintracht Frankfurt, som hadde ett skudd på mål.

Neste kamp for Dortmund? PSG i Champions League.