Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Erling Braut Haaland sa nei til Manchester United

Braut Haaland føler seg disset

Det skal ha vært Erling Braut Haaland som valgte Borussia Dortmund framfor Manchester United. Ingen andre.

TOK VALGET SELV: Det skal ha vært Erling Braut Haaland som bestemte at det ble sånn, at Borussia Dortmund skulle være hans neste karrieresteg. Hans-Joachim Watzke, administrerende direktør i Bundesliga-klubben er tydelig glad for det. Foto: Joel Kunz / Borussia Dortmund / AFP / NTB Scanpix
TOK VALGET SELV: Det skal ha vært Erling Braut Haaland som bestemte at det ble sånn, at Borussia Dortmund skulle være hans neste karrieresteg. Hans-Joachim Watzke, administrerende direktør i Bundesliga-klubben er tydelig glad for det. Foto: Joel Kunz / Borussia Dortmund / AFP / NTB Scanpix Vis mer

ERLING BRAUT HAALAND skal føle seg disset etter alle spekulasjonene og påstandene rundt overgangen til Borussia Dortmund. Denne spalten, som engelske aviser og flere andre, er årsaken til det.

Ifølge kilder stemmer det ikke at det var Pogba-agent Mino Railoas krumspring og påståtte konflikt med Manchester United som stoppet en overgang til Old Trafford.

Det var gutten selv, Erling Braut Haaland, som valgte Borussia Dortmund som det neste steget i karrieren.

KLAR: Erling Braut Haaland fortsetter karrieren i Tyskland. Bilder fra Borussia Dortmund. Vis mer

DE SISTE MÅNEDENE har Erling Braut Haaland vært et av de heiteste navnene i internasjonal fotball. Åtte scoringer på fem kamper i Champions League har sørget for det. Mange store klubber i Europa - ifølge Mino Raiola hele tolv i tallet - har vært ute etter guttens signatur.

Manchester United var en av dem.

ERLING BRAUT HAALAND har aldri lagt skjul på at England og Premier League er en drøm og et mål, og at forholdet til Ole Gunnar Solskjær er meget godt. Derfor ble en pluss en som vanlig to da det første regnestykket ble satt opp. Men på veien fra Champions League-debuten med hattrick mot Genk i september, og til kontraktunderskrivelsen med Borussia Dortmund 29. desember, har gutten, agent Mino Raiola og pappa Alf-Inge gjort sine vurderinger langt under enhver radar.

Da Borussia Dortmund ble valg skal det ene og alene ha vært Erling Braut Haalands avgjørelse.

Det var han som skal ha bestemt at Borussia Dortmund er den beste klubben å spille for per dato.

Ingen andre.

AV DEN GRUNN, og fordi blant annet denne spalten hadde «Når agentene bestemmer alt» som overskrift, skal Erling Braut Haaland føle seg disset. Det er til å forstå. Og det beklager jeg. Det er ikke med det bakteppet 19-åringen vil møte den gule veggen på Signal Iduna Park i Dortmund.

Det er ikke som en som ville til Manchester United, men havnet i Borussia Dortmund fordi agenten hans er i konflikt med Ed Woodward (Manchester Uniteds styreformann) på grunn av Paul Pogba, Erling Braut Haaland vil fortsette karrieren foran noen av Europas beste fotballfans.

MANGE HAR SAGT og skrevet mye rundt Erling Braut Haalands overgang til Borussia Dortmund. I England fortsetter det. Ingen ild uten røyk, liksom. Paul Pogba, Mino Raiola og Manchester United - det er ikke akkurat et forhandlingsgrunnlag skapt i himmelen. Og selv om man ikke skal ta noe for god fisk, uansett hvilken side det kommer fra, både klubber og agenter har sine agendaer og svin på skogen, så er det grunn til å tro at at Erling Braut Haaland tross sin unge alder er sin egen herre.

Han vet hva han vil som fotballspiller.

Han vil bli bedre.

Og derfor valgte han Borussia Dortmund og Bundesliga.

Fordi han mener det er det beste stedet for en 19-åring å bli bedre de nærmeste årene.