Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Braut Haaland kan vinne prestisjepris

Er fortsatt med i kampen om å vinne Golden Boy-prisen.

NOMINERT: Erling Braut Haaland er en av 20 spillere som er nominert til prisen Golden Boy. Foto: Reuters/Jason Cairnduff/NTB Scanpix
NOMINERT: Erling Braut Haaland er en av 20 spillere som er nominert til prisen Golden Boy. Foto: Reuters/Jason Cairnduff/NTB Scanpix Vis mer

Erling Braut Haaland (19) har tatt europeisk fotball med storm etter flere imponerende kamper i Champions League. Han scoret blant annet hattrick mot Gent og scoret mot Liverpool på Anfield.

Nordmannen er sammen med flere store stjerner fortsatt med på lista over spillerne som kan vinne Golden Boy-prisen.

Prisen deles hvert år ut av Tuttusport til verdens mest lovende fotballspiller under 21 år. I fjor gikk den til det nederlandske supertalentet Matthijs de Ligt i Juventus.

Nå er det klart hvilke 20 spillere som fortsatt er aktuelle for prisen, og blant dem er Braut Haaland. Antall nominerte er kortet ned fra de opprinnelige 80 til 20. Etter en eventyrlig sesong for Molde i 2018 ble han solgt til østerrikske Red Bull Salzburg.

Haaland ble tidligere i sommer toppscorer i U20-VM. Samtlige ni mål kom i 12-0-seieren over Honduras.

I tillegg til Haaland er spillere som Matthijs de Ligt, João Félix, Phil Foden, Jadon Sancho og Vinícius Júnior på lista.

I desember blir det klart hvem som er vinneren.

Utmerkelsen har tidligere gått til spillere som Paul Pogba, Lionel Messi, Wayne Rooney og Kylian Mbappé, skriver NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media