Lars Lagerbäck tok ut landslaget

Braut Haaland på A-landslaget for første gang

Får med seg en til debutant til møtene med Malta og Sverige.

MÅLSCORER: Erling Braut Haaland bytter ut U21-landslaget med herrelandslaget. Foto: NTB Scanpix
MÅLSCORER: Erling Braut Haaland bytter ut U21-landslaget med herrelandslaget. Foto: NTB ScanpixVis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge skal spille landskamper mot Malta og Sverige 5. og 8. september. Førstnevnte kamp går hjemme på Ullevaal, mens Norge møter svenskene i Sverige.

Her er Lagerbäcks utvalgte:

Keepere: Rune Almenning Jarstein, Sten Grytebust, Sondre Rossbach

Forsvar: Kristoffer Ajer, Haitam Aleesami, Even Hovland, Omar Elabdellaoui, Birger Meling, Håvard Nordtveit, Tore Reginiussen, Jonas Svensson

Midtbane: Sander Berge, Tarik Elyounoussi, Markus Henriksen, Stefan Johansen, Fredrik Midtsjø, Mathias Normann, Ole Selnæs, Martin Ødegaard.

Angrep: Joshua King, Erling Braut Haaland, Bjørn Maars Johnsen, Alexander Sørloth.

Det betyr at Erling Braut Haaland er uttatt på A-landslaget for første gang. Lagerbäck utelukker ikke at han kan starte de kommende landskampene.

- Han har fantastiske egenskaper og potensial. Uansett om han spiller på et bra lag og får flere sjanser, så er vår vurdering at dette er en spiller som kan være aktuell for spilletid, sa svensken, som mener spissen kan bli en spiller av internasjonal klasse.

- Haaland kan bli en veldig god internasjonal spiller. Har allerede kommet langt i ung alder. Har gjort det veldig bra så langt.

Ellers var Mathias Normann den den største overraskelsen i troppen.

- Han har gjort sine saker veldig bra i Rostov, sier Lagerbäck.

Fornøyd med Ødegaard

Lagerbäck er også svært fornøyd med Martin Ødegaards framgang:

- Det er kanskje mest gøy å se av de norske spillerne, de stegene han har tatt de siste årene. Starten han har fått mot Valencia og Mallorca. Vi håper han skal ta en en liknende rolle på landslaget i tiden framover.

Lagerbäck klaget på den manglende tiden han får med landslaget før den første kampen.

- Mange av spillerne spiller for klubblaget på søndag. På mandag er det resitusjion, og for mange er det tungt på dag nummer to som er tirsdagen. Onsdag er det trening dagen før kamp. En helt vanvittig beslutning av UEFA.

U21-landslaget

Før A-landslaget ble presentert, tok Leif Gunnar Smerud ut U21-landslaget. Her er hans utvalgte:

Julian Faye Lund, Kristoffer Klaesson, Fredrik André Bjørkan, Leo Skiri Østigård, Ulrik Fredriksen, Lars Ranger, Birk Risa, Tord Salte, Tobias Heintz, Tobias Børkeeiet, Hugo Vetlesen, Emil Bohinen, Tobias Christensen, Håkon Evjen, Gaute Vetti, Johan Hove, Aron Dønnum, Ola Brynhildsen, Rafik Zekhnini, Jørgen Strand Larsen, Dennis Johnsen og Kristian Thorstvedt.

- Her er det seks-syv spillere som kan være med i en kvalikrunde til. Det er et ungt landslag, sa Smerud på pressekonferansen.

- Det er en spennende mix. Det er mye fart i frontleddet, det har vi ikke hatt så mye av før. Vi har manglet den rå farten, og spilt med omstendelig fotball. Vi har også gode ferdighetsspillere, som vi har begynt å få mange av i Norge, la han til.

Følg uttaket i videovinduet øverst.