Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Braut Haaland på talentliste: - En fryktinngytende figur

I kveld får Erling Braut Haaland sin Champions League-debut, og et populært nettsted sørger for at enda flere vil følge med på hvordan han gjør det.

LIVET SMILER: Erling Braut Haaland hamrer inn scoringer, har debutert på landslaget og debuterer i kveld i Champions League. Foto: NTB Scanpix.
LIVET SMILER: Erling Braut Haaland hamrer inn scoringer, har debutert på landslaget og debuterer i kveld i Champions League. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Sportsnettstedet Bleacher Report har i forbindelse med kveldens Champions League-start laget en liste med de ti mest spennende ungguttene i Champions League, som kan få sitt gjennombrudd på den internasjonale scenen denne sesongen.

På tredjeplass, finner vi ingen ringere enn vår egen Erling Braut Haaland.

- Et av de mest spennende, unge spisstalentene i Europa akkurat nå, er Erling Haaland, sønn av tidligere Leeds United-spiller Alf-Inge, skriver Bleacher Report.

- Å si at han er en fryktinngytende figur, er å underdrive. Hans monstrøse, store 193 centimeter høye kropp har gitt ham muligheten til å bølle med forsvarslinjer dette året, enten det er i U20-VM eller i østerrikske Bundesliga.

Norsk duell

Nettstedet trekker fram de ni målene han scoret for Norges U20-lag i VM mot Honduras, men det er langt mer enn bare det som er imponerende med hva Haaland har gjort den siste tiden. Siden han tok på seg den røde og hvite Red Bull Salzburg-trøya, har han herjet for den østerrikske storklubben.

På åtte kamper (liga og cup i Østerrike) står han med imponerende 14 scoringer og fem målgivende pasninger. I snitt finner han nettmaskene hvert 47. (!) minutt. Den fantastiske formen gjorde at han fikk A-landslagsdebuten for Norge i oppgjøret mot Malta, hvor han fikk en femmer, med følgende skussmål:

«Gikk ut i hundre for Norge. Herlig ungdommelig friskhet med løp og dueller. Flott debut for A-landslaget. Manglet en scoring.»

Hans RB Salzburg er i gruppe med Genk, Napoli og Liverpool. I kveld er det duket for en «norsk» Champions League-duell, med Haalands Salzburg mot Sander Berges Genk. De utgjør to av de fire nordmennene som forbauser med sine prestasjoner i utlandet.

MØTES: Sander Berge jubler her for scoring mot Malta, sammen med Stefan Johansen og Erling Braut Haaland. Tirsdag kveld spiller Berge og Haaland mot hverandre i mesterligaen. Foto: NTB Scanpix.
MØTES: Sander Berge jubler her for scoring mot Malta, sammen med Stefan Johansen og Erling Braut Haaland. Tirsdag kveld spiller Berge og Haaland mot hverandre i mesterligaen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- I storslag

Bleacher Report bruker store ord når de beskriver Braut Haalands kvaliteter, og skriver at det blir spennende å se hvordan han takler nivået i Champions League, verdens gjeveste klubbturnering.

- Han er stor, bøllete, direkte og en god avslutter som foretrekker sin venstre fot. Hvordan han bruker alle disse tingene på et mye høyere nivå, blir utrolig interessant, siden Salzburg skal møte gode forsvarslinjer i Liverpool, Napoli og Genk, skriver Bleacher Report.

Jesper Mathisen, fotballekspert i TV 2, deler oppfatningen til Bleacher Report, som omtaler Braut Haaland som et av Europas største spisstalenter.

- Han er i storslag om dagen. Han er uredd i stilen og har så mye fysikk og fart. Haaland har fått en nøkkelrolle i RB Salzburg og det føles nesten som om han scorer hat trick hver helg. Han har vist at han har et enormt toppnivå, sier han til Dagbladet.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 71577334


Varnish cache server

HISTORISK: Martin Ødegaard (20) ble første målscorer på Real Sociedads nyoppussede arena. Det skjedde mot serieleder Atlético Madrid. Video: Strive Vis mer

Han gleder seg til kveldens «norske» Champions League-duell, og er også spent på å se Haaland i aksjon mot Liverpool og Napoli, hvor han skal bryne seg på verdensklassestoppere som Virgil van Dijk og Kalidou Koulibaly.

- Du får ikke noe tøffere motstand enn det, men jeg håper vi får se «Brauten» i løpsduell mot disse gutta. Han har kommet ekstremt langt for å være så ung, men vi må huske at han ikke er et ferdigutviklet produkt. Uansett er han så uredd at han gir blaffen i hvem han spiller mot. Om han møter van Dijk eller Koulibaly, det spiller ingen rolle, mener Mathisen.

Haaland er på Bleacher Report-listen sammen med en rekke store talenter. Bare Ajax-backen Sergino Dest og Barcelona-stjerneskuddet Ansu Fati er foran nordmannen, mens han bak seg, har en haug av andre spennende spillere:

Stefano Sensi, midtbanespilleren som har herjet for Inter i Serie A, og ettertraktede Dani Olmo, som var med på å knuse Rosenborgs Champions League-drøm med Dinamo Zagreb, er også på listen - begge bak Haaland.

Her er listen i sin helhet:
10. Nordi Mukiele - RB Leipzig
9. Tomas Soucek - Slavia Praha
8. Dani Olmo - Dinamo Zagreb
7. Stefano Sensi - Inter
6. Dominik Szoboszlai - RB Salzburg
5. Lisandro Martinez - Ajax
4. Florentino Luis - Benfica
3. Erling Braut Haaland - RB Salzburg
2. Sergino Dest - Ajax
1. Ansu Fati - Barcelona

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling