Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bråvåknet og vant

Brannalarmen gikk amok på Petter Solbergs hotell natt til i går. Han forsov seg, men bak rattet var likevel ingen raskere enn Solberg i Rally Kypros.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Brannalarmen gikk tre ganger. Derfor fikk jeg sove veldig lite. Men jeg sov godt på morgenen, og da vi skulle dra 05.30, lå jeg fortsatt og sov, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Han bråvåknet først da Subaru-kollegene holdt på å slå inn døra på hotellrommet.

- Det ble ganske hektisk. Ikke bra, sier Petter.

Men han rakk starten og etter en stresset start på dagen brukte Petter hodet bedre enn de fleste konkurrentene. Han kjørte modent, presset aldri motoren til det ytterste i gloheten på Kypros (opp mot 40 grader i skyggen) og tok over ledelsen allerede på første fartsetappe. Etter råkjøring på den siste fartsetappen på 15,5 kilometer, doblet han ledelsen til 25 sekunder ned til finske Harry Rovanperä.

Drakk 17 liter

- Jeg har prøvd å legge opp taktikken på samme måte som i Hellas. Det har fungert bra her også, sier han. Det betyr i praksis å holde igjen like mye som å gasse på. Ti av konkurrentene har brutt løpet:

Marcus Grönholm, Richard Burns, Markko Märtin, Francois Duval, Tommi Mäkinen, Justin Dale, Freddy Loix, Didier Auriol, Toni Gardemeister og Gilles Panizzi er fabrikkførerne som har brutt det tøffe rallyet.

- Jeg tror mange av dem fikk problemer fordi de presset motorene for mye i den sterke heten, sier Solberg.

Han var sliten da Dagbladet snakket med ham i går kveld.

- Nå skal jeg ha fem minutter med massasje. Så er det rett til sengs, sa han klokka 21.30 lokal tid.

Fredag drakk han 13-14 liter vann i løpet av dagen.

- I dag gikk det med 16-17 liter, sier han.

Solberg har planen klar foran de siste og avgjørende 305 kilometerne (82 kilometer fartsetapper) i dag.

Gasser på

- Jeg skal gasse på fra start. Det er lett å få en snurring eller en punktering. Derfor er det viktig å ha litt å gå på, sier han.

Går det etter planen, tror Solberg det er mulig å kontrollere seg inn til seier mot slutten.

- Da går det an å safe litt, sier han.

- Kanskje du bør putte bomull i ørene for å få sove også?

- Spiller ingen rolle. Jeg står ikke opp før de banker på likevel.

VOLDSOM VARME: Med opp mot 40 grader i skyggen blir det fryktelig varmt inne i Subaruen til Solberg, som ikke har aircondition. <!--/BTEK0--><!--BTEK1-->
FULL SPRUT: Disse to tilskuerne fikk gratis dusj av Petter Solberg, der han fosset fram i Rally Kypros. I dag avgjøres VM-runden, som Spydeberg-ekspressen leder etter de to første dagene. <!--/BTEK1-->