Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Bravo, Charlie!

Brann snudde kampen mot Molde. Charlie Miller med avgjørende stikkball.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brann - Molde 2-1.

Etter dagens runde er vi drøye to tredjedeler ute i tippeligasesongen, og de to lagene ligger fremdeles i hver sin ende av tabellen.

Men både serieleder Brann og dumpekandidat Molde hadde måltørke og lange tapsrekker i bagasjen da de entret garderobene på Brann Stadion.

Før dagens kamp satte Charlie Miller dessuten bergenshjertene ekstra i brann ved å proklamere at han ikke gidder å spille høyrekant.

- Vi bruker ikke så mye tid på Millers innstilling til det å spille på høyresiden nå, sa Per Ove Ludvigsen til TV2 før kampen.

- Vi går mer i dybden på denne saken når kampen mot Molde er unnagjort, fortalte Ludvigsen.

Det spørs om det blir noe problem lenger.

Begynte dårlig

ENDELIG SEIER IGJEN: Brann-trener Mons Ivar Mjelde kan smile etter at Brann snudde kampen og slo Molde 2-1. Brann beholder dermed ledelsen i Tippeligaen. Foto: Scanpix
ENDELIG SEIER IGJEN: Brann-trener Mons Ivar Mjelde kan smile etter at Brann snudde kampen og slo Molde 2-1. Brann beholder dermed ledelsen i Tippeligaen. Foto: Scanpix Vis mer

Riktignok startet Brann svakt _ med Miller på benken og Molde som toneangivende på gressmatta.

De lokale heltene Berg Hestad, Rudi og Hoseth stortrivdes i regnværet før pause, mens Brann sine spisser Winters og Sæternes bare fikk det halvveis til å stemme.

Hoseth kom alene med keeper tidlig i kampen, men landslagsuttatte Håkon Opdal fikk hånda på det noe svake skuddet fra Molde-spissen. Brann kom ikke nærmere scoring før pause enn et Sæternes-skudd like utenfor etter en kontring fire mot to.

Derfor var det fullt fortjent at Daniel Berg Hestad styrte inn omgangens eneste mål med breisida _ etter et nydelig, bananskrudd innlegg fra Stian Ohrs høyrefot etter 34 minutter.

Molde kunne gå til pause med ledelse og et styrket håp om videre tippeligaspill.

A good day to buy bananas

Uansett hva Mons Ivar Mjelde sa til Brann-gutta i pausen, så det ut til å hjelpe.

De røde gikk rett i angrep. Og ble der. Molde var småfarlige på kontringer, og burde kanskje hatt et straffespark da Hoseth kom igjennom. Men i det store og hele tok Brann over kampen i andre omgang.

Ti minutter ut i omgangen var det Petter Vaagan Moen som fikk vise fram innleggsfoten. En ny banan, denne gang fra venstre, endte opp på bakre stolpe.

Der fikk Robbie Winters gå opp helt alene, og utlikningen suste i nettet.

Brann-fansen våknet til liv, og holdt jubelen gående til det 72. minutt. Da var det nemlig duket for bytte: Charlie Miller inn på høyrekanten.

Spissene tilbake i slag

Jubelen fortsatte, men nå ispedd en del piping fra publikum på Stadion.

- Jeg spurte Charlie om han var interessert i å bidra for laget. Det ville han, fortalte Brann-trener Mons Ivar Mjelde idet Miller kom inn.

Skotten begynte noe nervøst, med et volleyforsøk der han ikke traff ballen _ og en tofotstakling som fort kunne endt med kort. Men etter 81 minutter viste skotten kvalitetene som gjør ham i stand til å stille krav til hvor han vil spille.

En trylleformel av en stikkpasning til Erlend Hanstveit sendte venstrebacken alene gjennom på kanten.

Innlegget langs bakken ble møtt av tåa til Bengt Sæternes, og Brann hadde snudd kampen.

2-1 holdt helt inn.

- Det er alfa og omega for Winters og Sæternes at de får hver sin scoring i dag, sa Mons Ivar Mjelde til TV2 etter kampen.

- For spisser går det på selvtilliten løs når de ikke scorer mål. Seieren var viktig for oss, sa en fornøyd Mjelde.

- Ikke friskmeldt

Men Brann-sjefen vil ikke gå med på at skuta nå har havnet på rett kjøl for godt.

- Det eneste jeg vil konkludere med, er at det var veldig kjekt å snu kampen og vinne, mente Mjelde etter kampslutt.

- Dette snudde spillerne og publikum til seier med en felles innsats, skrøt han.

- Når det gjelder Charlie Miller, var innsatsen hans på banen i dag upåklagelig. Han sto på noe vanvittig utpå der, sier Mjelde til Dagbladet.no.

- Hvordan var innstillingen hans da du satte ham inn på høyrevingen?

- Altså, den saken der er i stor grad medieskapt. Charlie var klar for å komme innpå, han. Jeg stiller med det laget jeg mener er best til enhver tid.

Mjelde mener at dagens gode innsats ikke innvirker på hvordan Brann skal håndtere Millers krav.

- Som sagt er dette mye medieskapt. Vi forholder oss til den spillergruppa vi har i øyeblikket, og det er den vi ser for oss å ha utover høsten også.

Sportslig leder Per-Ove Ludvigsen hadde følgende knappe kommentar til Dagbladet.no i kveld:

- Jeg vil ikke snakke med dere.

Molde var aldri i nærheten av å utlikne de siste minuttene, til tross for at de giftige senegaleserne Diouf og Konate fikk slippe til de siste ti minuttene.

Dermed er Molde i aller høyeste grad med i nedrykksstriden, og tapsrekka fortsetter for Arild Stavrums menn.