Bräck risikerer fengsel

Den svenske racerbilføreren Kenny Bräck er mistenkt for skattesnusk.

Svenske Aftonbladet hevder at Kenny Bräck, som var nær ved å miste livet etter å ha krasjet med konkurrenten Tomas Scheckter under et Indycar-løp i Texas i oktober, er mistenkt for å ha underslått 13,4 millioner på skatten.

Flyttet virksomhet

Bakgrunnen for anklagene er at Bräck i 1996 avviklet sitt selskap i Sverige. Han startet opp ny virksomhet i Nederland. De svenske skattemyndighetene hevder det var verdier i selskapet da det ble flyttet, noe Bräck benekter.

- Vår oppfatning er at selskapet var verdt hvert eneste øre, og at vurderingen er helt feil. Skattemyndighetene påstår at de kan kreve skatt på denne måten. Vi mener man ikke kan det, sier advokaten til Aftonbladet.

- Jeg skjønner ingenting. Hvordan kan de regne på denne måten? sier Bräck.

Bøter elle fengsel

Myndighetene mener det er riktig å betrakte Bräcks framtidige som aktivum, og at han må skatte av verdiene som var i selskapet da det ble flyttet. Nederlandske skattemyndigheter beregnet Bräcks framtidige inntekt de neste 16 årene til 42 millioner kroner. Av dette mener de han må skatte nærmere 14 millioner.

Via sin advokat Bertil Södermark har Bräck klagd inn anklagen til tingretten. Advokaten sier til Aftonbladet at han er overbevist om at de vil vinne fram.

Dersom skattemyndighetene vinner fram i tingretten, risikerer den svenske racerbilføreren å bli tiltalt for brudd på skattereglene. Strafferammen er bøter eller fengsel i inntil ett år.

(Dagbladet.no)

DRAMATISK: Det var svært dramatisk da Kenny Bräck kolliderte med en konkurrent under et Indycar-løp i Teaxs 12. oktober i år. Foto: AP/SCANPIX