Brückner: Skylder ikke på noen

Tre ganger i EM har Tsjekkias landslagssjef Karel Brückner vendt kamper hvor laget lå under med smarte bytter. Mot Hellas var det umulig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Da Hellas tok ledelsen, var kampen nemlig slutt. Da hjalp det ikke at superinnbytteren Marek Heinz sto klar for å erstatte Tomas Rosicky foran annen ekstraomgang. Tsjekkia fikk ikke engang ta avspark før dommeren blåste av.

- Jeg må gratulere Hellas. De var veldig gode defensivt, og de var veldig effektive. Det er et paradoks at på mine tre år og 30 kamper som landslagssjef er dette det første baklengsmålet på hjørnespark, og så kom det i siste sekund, sa Brückner som så svært skuffet ut.

I obligatoriske kamper hadde laget hans 11 seirer og en uavgjort før tapet som ødela gulldrømmen i EM og utsikten til drømmefinale mellom turneringens to beste lag.

- Jeg er ikke misfornøyd med spillerne mine, jeg har nettopp sagt til dem at jeg er stolt over dem. Dette er det beste laget vi har hatt, og de har slett ikke gjort det dårlig, sa Brückner.

Han ville heller ikke skylde på at Pavel Nedved måtte ut tidlig med skade.

Tapet betyr at Karel Poborsky, som tangerte Zinedine Zidanes og Lilian Thurams rekord på 14 kamper i EM-sluttspill, ikke får spille sin 100. landskamp i EM-finalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.