Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stine Bredal Oftedal om kjæresten Rune Dahmke

Bredal Oftedal om kjæresten: - Jeg tror det er lettere enn å bo sammen

Omtrent 1000 kilometer skiller Stine Bredal Oftedal og kjæresten Rune Dahmke. Det gjør at de verdsetter tiden de har sammen - selv om det bare skulle være 24 timer om gangen.

STORTRIVES: Stine Bredal Oftedal stortrives i ungarske Györ. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STORTRIVES: Stine Bredal Oftedal stortrives i ungarske Györ. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

GYÖR (Dagbladet): Stine Bredal Oftedal (26) gjorde for ei uke siden endelig comeback, etter ankelskaden som har holdt henne ute i en måned. Landslagskapteinen la ikke skjul på at det var litt lengre enn planlagt.

- Det har tatt en del mer tid enn jeg trodde, det var litt irriterende. En måned er ikke så lenge, men nå kommer de viktigste tingene. Da er det godt å være tilbake i trening, sier Oftedal til Dagbladet.

Nå venter nemlig flere viktige kamper for Györ. Det er tett i kampen om seriegullet i Ungarn, og ikke minst venter Champions League-semifinalen 12. mai. Oftedal er en viktig spiller å ha tilbake i aksjon.

Ett år etter at hun kom til klubben, sier Oftedal at hun stortrives. Det første året i en av verdens aller beste håndballklubber har rett og slett vært like bra som hun hadde sett for seg.

1000 kilometer unna kjæresten

Livet smiler til Oftedal på flere plan. I fjor ble det kjent at hun hadde fått seg kjæreste, THW Kiel-spiller Rune Dahmke (25). Mellom Oftedal og kjæresten skiller faktisk ganske nøyaktig 1000 kilometer.

my girl and me

A post shared by Rune Dahmke (@runedahmke) on

- Vi har sett hverandre mer enn jeg hadde trodd, egentlig. Vi bruker det vi får. Er det 36 timer vi har, så er det 36 timer. Det er sjelden vi har fri i mer enn to dager om gangen, og har vi det, så er jo det egentlig litt mye, sier Oftedal.

Györ ligger fint til sånn sett: Det tar bare én time å kjøre til Wien. Halvannen time i den andre retningen har du Budapest.

Under VM i Tyskland fortalte Oftedal at paret hadde møtt hverandre via felles venner.

- For vår del, startet jo forholdet med at vi bodde i hver vår by. Jeg tror det er lettere enn at man først bor sammen og så flytter fra hverandre. Vi er vant til det, selv om vi selvfølgelig gjerne vil ha mer, sier Oftedal.

Nå nærmer det seg uansett ferie, og når Rune Dahmke er ferdig med landslagssamling i midten av juni, har de tre uker sammen.

POPULÆR: Stine Bredal Oftedal er en favoritt hos Györ-fansen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
POPULÆR: Stine Bredal Oftedal er en favoritt hos Györ-fansen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Skadecomebacket

Dagbladet overvar Stine Bredal Oftedals skadecomeback mot Kecskemet i forrige uke. Hun var - sammen med Nora Mørk - en gjenganger bakpå Györ fansens drakter. De norske jentene er populære i den ungarske byen.

Oftedal bommet litt i comebacket, men et drøyt kvarter før slutt scoret hun endelig. Taket i Audi Arena løftet seg, rett og slett. Fansen kjente like godt som Oftedal hvor fint det var å få inn det målet.

- For å være helt ærlig, så trives jeg kjempegodt i Györ. Det har egentlig vært slik jeg håpet det skulle bli, sier Oftedal til Dagbladet.

Hun fortsetter:

- Jeg føler meg trygg, og dette har vært en veldig god sesong for meg. Og når det går bra, føles det bra å være her. Det henger jo sammen, sier Oftedal.

Ankelskaden går det bra med, selv om den var bittelitt hoven da Dagbladet møtte henne dagen etter comebacket.

- Den var helt grei, litt sånn som den skulle være. Jeg merker det litt i hopp og landinger, så det er mulig jeg trekker meg litt i gjennomhopp. Det kan hende det hadde litt med bommingen å gjøre, at jeg tenkte litt mye. Det er et par ganger på trening jeg har landet og fått vondt etter å ha hoppet opp, sier landslagskapteinen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media