Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kvalifisering til håndball-EM 2018

Bredal Oftedal ut med skade da Norge ble EM-klare

Norges kaptein ble båret ut av banen rett før pause i EM-kvalifiseringskampen mot Kroatia.

UT MED SKADE: Stine Bredal Oftedal ble båret ut da hun ble skadet rett før pause i første omgang. Her får kapteinen trøst av Veronica Kristiansen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
UT MED SKADE: Stine Bredal Oftedal ble båret ut da hun ble skadet rett før pause i første omgang. Her får kapteinen trøst av Veronica Kristiansen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
  • Norge-Kroatia 33-27 (13-12)

NADDERUD ARENA (Dagbladet): Norge sto med full pott på tre kamper før kveldens kamp mot Kroatia. I kveld ble det atter en seier for håndballjentene, som dermed er klare for EM, som spilles i Frankrike fra 30. november til 16. desember.

Et stort skår i gleden: Rett før pause ble Stine Bredal Oftedal skadet. Kapteinen ble båret av banen etter et overtråkk.

- Det er ankelen. Det er et kraftig overtråkk. Hun har store smerter og blir igjen i garderoben, sa assistenttrener Mia Hermansson Högdahl til TV 2 i pausen.

Etter kampen var ikke Bredal Oftedal tilgjengelig for kommentar. Hun dro for å sjekke ankelen sin.

- Jeg har ikke hørt noe mer enn at det er en kraftig overtråkk. Mange trodde at det var kneet hennes, men overtråkk er bedre. Jeg håper det ikke er noe alvorlig, sier Heidi Løke til Dagbladet.

Slet i starten

Innledningsvis var det lite som stemte for Norge. Håndballjentene startet mildt sagt svakt, og slet i første omgang.

I et utsolgt Nadderud Arena scoret ikke Norge før det var spilt seks minutter. Flere tekniske feil preget det norske laget innledningsvis, og Thorir Hergeirsson tok time-out allerede etter åtte minutter, da Kroatia ledet hele 5-1.

God Grimsbø

Det hjalp. Anført av en meget opplagt Kari Aalvik Grimsbø hentet Norge opp den kroatiske ledelsen. Halvspilt i omgangen var stillingen 6-6 i Nadderud Arena.

Etter 17 minutter var Norge i ledelsen for første gang i matchen. Derfra satt man bare og ventet på at Norge skulle dra i fra, men selv uten legenden Andrea Penezic (gitt seg på landslaget), holdt kroatene følge.

Til pause ledet Norge knepent med 13-12.

Jevnt lenge

Også etter pause var det jevnt. Lagene fulgte hverandre lenge, men Norge lå hele tiden litt foran.

12 minutter før full tid ledet Norge 24-20. Derfra og ut hadde håndballjentene full kontroll. Til slutt endte det med seksmålsseier for Norge.

Amanda Kurtovic ble toppscorer med syv kasser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling