Breddefotball

Breddekamp flyttes: - Aldri skjedd før

Kampen mellom Klemetsrud og Grüner i sjettedivisjon flyttes til LSK-Hallen av sikkerhetsmessige årsaker.

KAMPARENA: Grüner og Klemetsrud skal spille sitt oppgjør inne i LSK-Hallen. Foto: Terje Pedersen / NTB
KAMPARENA: Grüner og Klemetsrud skal spille sitt oppgjør inne i LSK-Hallen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste kampen i kvalifiseringsrundene i sjettedivisjon av kretsfotballen i Oslo er flyttet til LSK-Hallen.

Grüner har spilt samtlige av sine hjemmekamper på Dælenengen på Grünerløkka denne sesongen, mens Klemetsrud har spilt alle, med unntak av ett oppgjør, på Mortensrud kunstgress.

I Klemetsruds siste oppgjør, som ble spilt på Løren kunstgress, kunne Dagbladet rapportere om at en av dommerne hadde fått ei flaske i bakhodet på vei vekk fra banen. Kampen ble avbrutt like før slutt fordi lyset gikk, og Haslum ble tildelt en 3-0-seier.

Uten publikum

Tore Jarl Bråteng, leder i Oslo Fotballkrets, bekrefter at kampen er flyttet til LSK-Hallen av sikkerhetsmessige årsaker. Han forteller også at kampen vil gå uten tilskuere.

- Det første vedtaket handler om at kampen skal spilles uten publikum. Dette er ikke mulig å gjøre på store, åpne plasser, så derfor flyttes oppgjøret til LSK-Hallen. Og da sikrer vi trygge rammer for alle som er med i kamprapporten, sier Bråteng til Dagbladet.

Han peker ikke på Klemetsruds siste oppgjør som en avgjørende faktor, men heller at man har opplevd flere hendelser denne høsten som gjør at man nå ikke ønsker å ta noen sjanser.

- Det er erfaringer fra tidligere enkeltepisoder i årets høstsesong som tilsier at dette er lurt. Vi gjør jo ikke dette uten grunn. Så derfor har vi besluttet å gjøre det på denne måten, sier Bråteng.

- Denne kampen vil få stor oppmerksomhet, og vi har hatt episoder tidligere. Det er ikke så direktekoblet som man kanskje skulle tro.

Valget om å flytte oppgjøret til LSK-hallen møtes med applaus fra Klemetsrud, og deres trener Rizwan Ali Mohammad, som bekrefter at de har lagt inn forespørsel om å spille uten publikum.

- Vi har ikke noe problem med det. Vi er fornøyd med at vi slipper vi å bli satt i sammenheng med personer vi ikke kjenner. Vi har faktisk selv sendt forespørsel til kretsen om å få spilt kampen uten tilskuere. Vi er kjempefornøyde med at kampen spilles der, sier Klementsrud-treneren til Dagbladet.

- Jeg er i hovedsak opptatt av at jeg og laget mitt oppfører oss.

Styreleder i Grüner, Lars West Johnsen, er på ingen måte fornøyd med hvordan saken er blitt håndtert.

- Det blir rart at vi først straffes ved at de tilkjennes seier, noe som snur opp ned på konkurransesituasjonen, og så blir vi straffet igjen ved at supporterne ikke får komme på kampen. Det er helt urimelig og uforståelig, sier West Johnsen til Dagbladet.

- Det jeg reagerer på er at vi ikke får ha med våre supportere på kampen. De er ikke på noe tiltalebenk. De bør kunne få heie oss fram i en viktig kamp.

Bråteng bekrefter at det er «frykt for vold og trusler fra de som ellers ville kunne ha møtt opp» som gjør at man velger å flytte kampen.

- Aldri opplevd før

At det blir LSK-Hallen, skal handle om tilgjengelighet. Bråteng uthever at det første vedtaket handler om at kampen skal gå uten tilskuere, og at dette ikke lar seg gjøre på «store, åpne plasser» som ofte er kamparena for klubber i sjettedivisjon.

Kampen mellom de to er direkte avgjørende for opprykk til divisjonen over. Som tidligere nevnt var det en hendelse i oppgjøret mellom Haslum og Klemetsrud som kan vise seg å være skjebnesvangert

Haslum er nemlig satt til å ha vunnet oppgjøret 3-0 over Klemetsrud. Dermed er det fremdeles dramatikk i kvalifiseringsgruppa, selv om det i selve dommerrapporten står det at lagene har spilt 1-1.

Klemetsrud bekrefter til Dagbladet at de er svært misfornøyde med at resultatet ble satt til 3-0, og at de kommer til å anke avgjørelsen.

Bråteng er klar på at valget om å flytte en kamp i sjettedivisjon inn i en hall, og spille den uten publikum, hører til sjeldenhetene.

- Dette er første gangen vi gjør dette. Jeg har jobbet her i åtte år, og jeg har aldri opplevd dette før, sier daglig leder.

KAMP ENDRET: Inne på NFF sine sider er det nå LSK-Hallen som står oppført som kamparena. Foto: Faksimile/NFF
KAMP ENDRET: Inne på NFF sine sider er det nå LSK-Hallen som står oppført som kamparena. Foto: Faksimile/NFF Vis mer

- Kampen vil få oppmerksomhet. Kretsmesterskapet avgjør veldig mye for veldig mange. Når det i tillegg er i en periode der det spilles få fotballkamper, så kan det føre til enda større oppmerksomhet. Da vil vi gi trygge rammer, for spillere og dommere.

Det er Grüner som ligger best an av de tre lagene. Før det avgjørende møtet mot Klemetsrud leder de sluttspillet, etter at de vant 2-0. Dermed leder de ligaen på målforskjellen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer