Brede beste utenlandsproff i Danmark

Også Furuseth Olsen får skryt. Mens andre tippligaeksporter slaktes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les også: Hangeland kan bli «Årets Kniksen»

(Dagbladet.no): 14 serierunder ut i den danske Superligaen, har avisa Ekstra Bladet bestemt seg for å gå de utenlandske spillerne grundig etter fotballsko-sømmene.

Basert på deres egen spillerbørs, plukker de ut de beste utenlandsproffene som spiller i Danmark i år.

Best av alle er FC København og Norges Brede Hangeland.

I løpet av de 14 kampene og 1260 minuttene han har spilt så langt, oppnår midtstopperen et karaktersnitt på 8,6 (av 10).

Dette er det bare nigerianske Ajilora Oluwafemi (FC Midtjylland) som kan matche, men han har spilt to færre kamper enn Ståle Solbakkens landsmann og elev.

PS: Petter Furuseth Olsen (eks Stabæk, nå Viborg) finnes ikke på topplista som er basert på spillerbørs, men han blir plassert som nummer fire på Ekstra Bladets topp-liste. «En nordmann med teknikk og evnen til at gjøre det uforutsigbare,» heter det blant annet i beskrivelsen.

Tippeliga-eksportene David Nielsen (eks Start, nå OB), Rasmus Daugaard (eks Lyn, nå Lyngby) og Alex Valencia eks Start, nå AGF) får ikke like gode skussmål som Hangeland og Furuseth Olsen. De havner alle på flopp-lista.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer