Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brede fikk bakoversveis av Rooney

- Beste offensive laget jeg har møtt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MANCHESTER (Dagbladet.no): Brede Hangeland så på FC København som en sjeldent stor underdog før gårsdagens mesterligamøte med Manchester United.

Samtidig trøstet han seg med at Wayne Rooney tross alt var av kjøtt og blod. Problemet var bare at Rooney var indrefilet.

Milevis foran andre spisser


Kampen var bare 25 sekunder gammel da FC København fikk sin første leksjon i angrepsfotball. I løpet av 90 minutter ble det mange, mange flere.

- United er det beste offensive laget jeg har møtt noen gang. Jeg snakket med makkeren min (den danske landslagsstopperen Michael Gravgaard, journ.anm.) Rooney og Saha var milevis foran andre spisser jeg har møtt. De var sterkere, raskere og smartere, skryter Hangeland.

Samtidig avviser han at han hadde overdreven respekt for 20-åringen.

- Det er viktig å behandle alle med respekt, men det er ikke sånn at jeg ville ha autograf eller bilde av ham, forsikrer Hangeland.

- Hva imponerte deg mest med Rooney?

- Det at han er så eksplosiv og god med ballen. Men det var som forventet - han er en av verdens beste spillere.


Tar på seg skyld


Hangeland fikk en brukbar attest fra trener Ståle Solbakken etter kampen, selv om FCK-treneren klandret ham for 0-2-målet som drepte kampen fullstendig.

Den kritikken var Hangeland enig i - og landslagsstopperen feller følgende dom over seg selv:

- Jeg er ikke fornøyd med særlig mye, selv om innsatsen min var grei nok. Jeg gjorde det verken bedre eller dårligere enn noen andre på laget. Det er tross alt en viss forskjell på oss og Manchester United.

IKKE BARE ROONEY OG SAHA: Brede Hangeland og FCK måtte også slite med Cristiano Ronaldo på Old Trafford i går kveld. Foto: Scanpix/Ap
IKKE BARE ROONEY OG SAHA: Brede Hangeland og FCK måtte også slite med Cristiano Ronaldo på Old Trafford i går kveld. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

- Hvor har du mest å gå på?

- Jeg kan bli litt tøffere, og stå mer opp. Jeg har en tendens til å rygge litt for mye når jeg møter gode spisser. Det er en naturlig reaksjon, men jeg må bli mer offensiv i skallen, sier Hangeland til Dagbladet.no

Den oppsummeringen bifalles av Ståle Solbakken.

- Han må bruke fysikken sin enda mer, og bli mer aggressiv, sier FCK-treneren.

SCORET IKKE: Wayne Rooney står fortsatt uten scoring siden august, men klarte å imponere en norsk stopper kraftig i går kveld.