Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brede glemmer aldri sitt første Carew-møte

- Kalte meg André Hanglestad. Nå fyller Villa-spissen 30 år.

REYKJAVIK, ISLAND 20090903.
Landslagstrener Egil "Drillo" Olsen sammen med John Carew og Brede Hangeland under ettermiddagens trening på Kaplakrika Stadion utenfor Reykjavik. På lørdag skal landslaget spille VM-kvalifiseringskamp mot Island.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
REYKJAVIK, ISLAND 20090903. Landslagstrener Egil "Drillo" Olsen sammen med John Carew og Brede Hangeland under ettermiddagens trening på Kaplakrika Stadion utenfor Reykjavik. På lørdag skal landslaget spille VM-kvalifiseringskamp mot Island. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

REYKJAVIK (Dagbladet.no): Tida da John Carew var ung og lovende er definitivt forbi.

I morgen fyller landslagets største stjerne 30 år, noe som selvsagt ikke forbigås i stillhet.

I dagens papirutgave av Dagbladet har vi hentet fram 30 øyeblikk som oppsummerer John Carews innholdsrike karriere.

Før gårsdagens landslagstrening i Reykjavik ba vi også et par av lagkompisene beskrive sitt første møte med kraftspissen fra Lørenskog.

André Hanglestad

I Brede Hangelands tilfelle ble det en uforglemmelig historie som fortsatt går sin seiersgang i garderoben.

- Jeg husker det veldig godt, det er blitt en berømt vandrerhistorie. Under en landslagssamling i Irland kalte han meg André Hanglestad i to dager, sier Fulham-stopperen lattermildt til Dagbladet.

- Du følte ikke for å påpeke feilen?

- Han sa det ikke direkte til meg, men til andre i miljøet. Frode Olsen fortalte meg det, og det er blitt en gjenganger når vi skal le litt. John har gjerne litt problemer med navn. Han kalte også Atle Roar Håland for Ståle, sier Hangeland.

Testet Carew

Det var Frode Olsen som i 2003 gjennomførte en uhøytidelig test av Carews kjennskap til norsk fotball. På denne tida voktet Olsen selv målet for Viking — og han startet med å be Carew ramse opp så mange Viking-spillere han klarte.
 
- Nei, nei, nei, sa Carew.

- Keeperen bør du i det minste ta, sa Olsen.
 
- Nei, jeg har ikke sjanse, fortsatte Carew.

TURBO-CAREW: Dagbladet trykker i dag 30 bilder fra John Carews liv. Her står spissen med sin raske bil i Valencia i 2001. Foto: ARNT E. FOLVIK
TURBO-CAREW: Dagbladet trykker i dag 30 bilder fra John Carews liv. Her står spissen med sin raske bil i Valencia i 2001. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

- Det er jo meg, sa Olsen.

- Ja, selvfølgelig. Den burde jeg tatt, sa Carew — til stor munterhet fra de som hørte på.

Etterpå fulgte han opp med å kalle Erik Fuglestad for «Fuglerik». Og da Frode Olsen opplyste om at Viking hadde enda en spiller i landslagstroppen pekte Carew helt korrekt mot Brede Hangeland.

- Du er jammen like lang som meg du, Hanglestad, sa han.

- Alle liker John

Til kampen mot Island har Carew fått enda flere navn å forholde seg til, med debutanter som Espen Bugge Pettersen og Knut Olav Rindarøy i troppen.

Da Tom Høgli kom inn som et nytt ansikt i fjor ble Villa-spissen imponert over det han så.

- Jeg tror John sa at «han nordlendingen på høyrebacken var god». John er fin — alle har veldig sansen for ham både på og utenfor banen, sier Hangeland.

Morten Gamst Pedersens husker dette fra sitt første møte med Carew:

HATTRICK-CAREW: Carew scoret tre mål mot Newcastle februar i fjor, hans første trippel på sju år. Foto: AP/Simon Dawson
HATTRICK-CAREW: Carew scoret tre mål mot Newcastle februar i fjor, hans første trippel på sju år. Foto: AP/Simon Dawson Vis mer

- Jeg møtte ham vel da jeg spilte på U-21, og vi reiste sammen med A-landslaget. Jeg husker ikke noe spesifikt. Men da jeg kom på A-landslaget husket han navnet mitt. He-he. Han husket «den lille samen», sier Gamsten til Dagbladet.

Når Brede Hangeland skal velge seg ett Carew-øyeblikk, trekker han fram en bortekamp mot Ungarn i 2006, der Norge vant 4-1.
Carew scoret ikke — men han gjorde det meste annet.

- De hadde to store stoppere som hang som ryggsekker på ham, men han bare ristet dem av seg. Det var John på sitt beste, sier Hangeland.

FEST-CAREW: Sommeren 2001 inviterte Carew 800 gjester til megaparty på Odeon. Foto: Tore Sandberg.
FEST-CAREW: Sommeren 2001 inviterte Carew 800 gjester til megaparty på Odeon. Foto: Tore Sandberg. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling