Brede gruser Henriksen i Gamstens Kypros-quiz

Rominspeksjon hos kapteinen og førstereisgutten.

||| (Dagbladet): Markus Henriksen innrømte i går at det var på grensen til småskummelt å bli kastet inn i landslagstroppen med spillere som John Arne Riise, John Carew og Morten Gamst Pedersen, bare noen måneder etter at han fikk gjennombruddet i norsk toppserie.

- Det er jo litt ekstra stas, det er sånne karer du ser spiller Premier League på TV. Jeg gruet meg litt til å møte guttene. Men jeg er blitt veldig godt tatt imot, så jeg trives, sa tippeligakometen til Dagbladet i går.

Men skryten av velkomsten var kanskje før Morten Gamst Pedersen satte ut på rominspeksjon i dag.

I to videoer lagt ut på Gamstens egen blogg og YouTube, blir både Markus Henriksen og kaptein Brede Hangeland quizzet om fredagens motstander Kypros i ren Drillo-stil på rommene, og det er liten tvil om hvem som kommer best ut av duellen.

- Brede gjør det bra som alltid, men det er jo en grunn til at han er kaptein. Markus Henriksen har derimot sovet litt i timen.. Burde kanskje stramme opp kunnskapene til en eller så koselig førstereisgutt, skriver Morten Gamst Pedersen på bloggen.

For Hangeland «imponerer» nemlig med mistenkelig mange riktige svar både på spørsmål om hvem som er Kypros president, landsets folketall, språk og areal.

Markus Henriksen sliter derimot mer. Navnet på hotellet i Nicosia har han fått med seg - men der stopper det.

Kanskje godt at han har andre kvaliteter som gjør ham mer enn god nok til å få være med i landslagets selskap.

- Selv om Markus strøk på denne quiz'en så er han en kjernekar. Utrolig morsomt å få med slike talent på laget. Skuddene han har vist denne sesongen, og spesielt det mot Vålerenga er rett og slett verdensklasse. Er vi heldig så serverer han slike godbiter på landslaget også, mener Morten Gamst Pedersen.