<strong>I STAVANGER:</strong> Slik så vi Brede Hangeland i fem år som Viking-spiller: Alltid tett oppi markeringene. Her i duell med Vålerengas Daniel Fredheim Holm. Foto Alf Ove Hansen / NTB Scanpix
I STAVANGER: Slik så vi Brede Hangeland i fem år som Viking-spiller: Alltid tett oppi markeringene. Her i duell med Vålerengas Daniel Fredheim Holm. Foto Alf Ove Hansen / NTB Scanpix Vis mer

- Brede Hangeland blir nok et tema på neste møte

Jonevret om Viking-retur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i kveld ble det klart at Brede Hangeland er fristilt fra kontrakten i Fulham, ett år før den egentlig går ut.

Landslagskapteinen har vært utenlandsproff siden han dro til FC København i 2006, og det vil ikke være direkte unaturlig om han nå returnerer til Norge for å avslutte karrieren.

Viking er den eneste klubben Hangeland spilte profesjonelt for i Norge. Trener Kjell Jonevret tror den høyreiste midtstopperen blir i utlandet et par år til.

- De indikasjonene jeg har fått, tyder på at Brede først og fremst er interessert i å fortsette som utenlandsproff. Dette er såpass ferst enda at jeg ikke har rukket å ta ordentlig stilling til det, sier Jonevret til Dagbladet.

Han understreker imidlertid samtidig:

<strong>BETENKT:</strong> Kjell Jonevret sier ikke «nei, takk» til fotballspilleren Brede Hangeland. Det er sistnevntes interesse og eventuelle økonomiske utfordringer som i tilfelle taler i mot en Viking-retur. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
BETENKT: Kjell Jonevret sier ikke «nei, takk» til fotballspilleren Brede Hangeland. Det er sistnevntes interesse og eventuelle økonomiske utfordringer som i tilfelle taler i mot en Viking-retur. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

- Som trener kunne jeg nok aldri sagt nei, om en såpass god fotballspiller som Brede ville vært interessert i å komme til klubben. Men det blir et økonomisk spørsmål også, Viking har ikke en haug med penger. Det ville i tilfelle vært nødvendig med eksterne investorer, sier Jonevret.

Brede Hangeland eier både hus og tomt i Stavanger, og har sånn sett alt på stell for en retur til de mørkeblå.

Tror på Premier League Men skal vi tro toppfotballsjef Nils Johan Semb, blir det Manchester United og Chelsea, og ikke Bodø/Glimt og Sandnes Ulf, som blir Hangelands neste motstandere.

- Jeg føler meg sikker på at Hangeland finner en Premier League-klubb, hvis han selv ønsker det, sier Semb til Dagbladet.

Også TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker mener det er for tidlig å avskrive Brede Hangeland som spiller i den øverste divisjonen i England.

- Jeg vil tro at han er attraktiv for mange Premier League-klubber. Jeg håper han får et tilbud, slår til, og blir en hit i nytt lag i Premier League. Nye utfordringer kan være positivt for ham.

Brede Hangeland

• Alder: 32 (20. juni 1981)
• Yrke: Fotballspiller
• Klubb: Klubbløs
• Tidligere klubber: Fulham, FC København, Viking, Vidar
• Posisjon: Midtstopper
• A-landskamper/mål: 91/4
• Meritter: 2 danske ligatitler (FCK), 1 norsk cuptittel (Viking), finalist i europaligaen (Fulham)
• Løst fra kontrakten med engelske Fulham tirsdag.

Kilde: NTB/Norges Fotballforbund

- Hvordan kan han være Premier League-aktuell hvis han er for dårlig for Championship-klubben Fulham?

- Noe av grunnen her er selvsagt at han koster penger. Han har en Premier League-lønning. Jeg tror at han, under rett manager og med det rett spillesystemet, kan være fortsette å være en god stopper i Premier League. Jeg har ikke gitt opp Hangeland på noen måte.

Forbilde Uansett hvor realistisk eller ei det måtte være å få 32-åringen tilbake til Norge og Tippeligaen, skal i alle fall ikke Viking la muligheten gå uprøvd fra seg.

- Vi kunne helt sikkert fått glede av Brede på kort sikt, spesielt med tanke på å være et forbilde for de unge spillerne nå som vi bygger et lag for framtida, sier Jonevret til Dagbladet, og slår fast:

- Brede Hangeland blir nok et tema på neste møte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer