Brede Hangeland får fri mot Makedonia på tirsdag

Kapteinen er sliten.

FÅR FERIE: Brede Hangeland, her i duell med Albanias Edgar Cani. Foto: AP / Hektor Pustina / NTB Scanpix
FÅR FERIE: Brede Hangeland, her i duell med Albanias Edgar Cani. Foto: AP / Hektor Pustina / NTB ScanpixVis mer

TIRANA (Dagbladet): Brede Hangeland er innvilget fri i privatkampen mot Makedonia på Ullevaal førtskommende tirsdag. Landslagskapteinen har allerede forlatt den norske leiren, og satt kursen hjem - altså mot London.

Det forteller landslagssjef Egil Olsen på dagens pressemøte.

- Han har hatt en kanontøff sesong, er sliten og etter diskusjon med meg har jeg gitt ham fri, sier Drillo til Dagbladet.

Tøft program
Hangeland har spilt nesten alle Fulhams kamper denne sesongen. Det koster krefter.

- Det er tøft, særlig i Premier League, der man spiller så mange kamper hele veien. Brede er en spiller som aldri er skadet og spiller alle kampene, sier Drillo, som innrømmer at Hangeland kanskje ikke er på sitt aller høyeste nivå akkurat nå.

- Jeg har sett Brede bedre, hvis det er det du mener. Han var med på den første pasningen der, som bidro til at vi kom dårlig i gang, sier Drillo.

Tabbepasning
Landslagssjefen sikter da til Hangelands feilpasning bare noen sekunder etter avspark, som indirekte førte til et albansk frispark som igjen ga Albania en stor sjanse allerede i åpningsminuttet.

- Jada, jeg har sett Brede bedre. Men han er såpass viktig for oss. Akkurat mot Makedonia er det ikke noe stort poeng å presse ham til å være med. Vi har andre stoppere som holder bra nivå, sier han.