Brede Hangeland gir seg på landslaget: - Det er en tung avgjørelse

Kapteinen takker av.

TAKKER AV: Brede Hangeland gjorde det i dag klart at han takker for seg som landslagsspiller etter 91 kamper. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TAKKER AV: Brede Hangeland gjorde det i dag klart at han takker for seg som landslagsspiller etter 91 kamper. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Brede Hangeland takker for seg på landslaget. Landslagskapteinen rakk å få imponerende 91 kamper over 12-årsperioden hvor han har spilt med flagget på brystet.

- Tung avgjørelse I en pressemelding fra Hangelands rådgiver Jon Mørland, sier Hangeland at han informerte landslagssjef Per-Mathias Høgmo om avgjørelsen tidligere i dag.

- Jeg har over mange år hatt en svært høy belastning på kroppen, og i en alder av 33 år kjennes det helt nødvendig å fatte denne avgjørelsen. Det er en tung avgjørelse, sier Hangeland, og fortsetter:

- Det er aldri et godt tidspunkt for denne typen avgjørelser, men før inngangen til en ny landslagskvalifisering og i en ny klubbhverdag for mitt eget vedkommende, er jeg helt trygg på at det er en riktig avgjørelse.

MYNDIG: Brede Hangeland har vært en naturlig leder på det norske landslaget i en årrekke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
MYNDIG: Brede Hangeland har vært en naturlig leder på det norske landslaget i en årrekke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

33-åringen benytter også anledningen til å takke alle landslagssjefene han har spilt under, og supporterne som har støttet opp om det norske landslaget.

- Jeg er veldig ydmyk, stolt og takknemlig for å ha fått representere Norge innen idretten min ved så mange anledninger. Å spille for Norge har gitt meg noen av mine beste opplevelser på fotballbanen. Jeg vil takke landslagssjefene Nils Johan Semb, Åge Hareide, Egil Olsen og Per Mathias Høgmo, støtteapparat, lagkamerater og ikke minst de norske supporterne.

- Kaptein med stor K Landslagssjef Per-Mathias Høgmo respekterer avgjørelsen, og sier han har satt pris på deres samarbeid.

- Jeg har stor respekt for avgjørelsen. Brede er en klok mann. Han har hatt en strålende karriere på landslaget, og har vært kaptein med stor K. Det har vært en glede å få jobbe sammen med Brede siden jeg trente han på U21-landslaget for mer enn ti år siden, sier Per-Mathias Høgmo i en pressemelding på NFFs hjemmesider.

NYTT KAPITTEL: Brede Hangeland scoret i sin første Premier League-kamp for Crystal Palace mot Arsenal. Foto: EPA/ANDY RAIN/NTB SCANPIX
NYTT KAPITTEL: Brede Hangeland scoret i sin første Premier League-kamp for Crystal Palace mot Arsenal. Foto: EPA/ANDY RAIN/NTB SCANPIX Vis mer

- Vi har hatt et godt samarbeid, og jeg ser fram til å ha en god dialog med Brede videre, selv om han nå konsentrerer seg om klubbkarrieren.

Generalsekretær Kjetil Siem i NFF er også rundhåndet med komplimentene til den avtroppende landslagskapteinen.

- Brede har vært en bauta og et forbilde både på og utenfor banen i lang tid. Han er både klok og omgjengelig og rett og slett en snill person. Hedersmann og Brede Hangeland er synonymt, sier Kjetil Siem.

- Godt å score Brede Hangeland, som var klubbløs i store deler av sommeren etter at han forlot Fulham, fikk en dramatisk start på Crystal Palace-karrieren på lørdag.

Først stanget han inn 1-0 før markeringa glapp i forkant av Arsenals utlikning.

- Vi spilte slik vi ønsket å spille, og alle jobbet skikkelig hardt, sier Hangeland om kampen til Croydon Guardian

- Det var en svært god følelse å score, men jeg ville selvfølgelig byttet scoringen mot poengene. Det var godt å score et mål, og det har vært en stund siden sist jeg scoret i Premier League - så det var bra for meg personlig, forteller 33-åringen. 

Han synes det er positivt at Crystal Palace var såpass nær ved å ta poeng fra Arsenal. 

- Vi forsøkte å gå til motangrep da vi hadde sjansen, og vi var svært, svært, nær ved å ta poeng fra et av storlagene, sier nordmannen til avisa.