Brede Hangeland gir seg på landslaget: - Det er en tung avgjørelse

Kapteinen takker av.

TAKKER AV: Brede Hangeland gjorde det i dag klart at han takker for seg som landslagsspiller etter 91 kamper. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TAKKER AV: Brede Hangeland gjorde det i dag klart at han takker for seg som landslagsspiller etter 91 kamper. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Brede Hangeland takker for seg på landslaget. Landslagskapteinen rakk å få imponerende 91 kamper over 12-årsperioden hvor han har spilt med flagget på brystet.

- Tung avgjørelse I en pressemelding fra Hangelands rådgiver Jon Mørland, sier Hangeland at han informerte landslagssjef Per-Mathias Høgmo om avgjørelsen tidligere i dag.

- Jeg har over mange år hatt en svært høy belastning på kroppen, og i en alder av 33 år kjennes det helt nødvendig å fatte denne avgjørelsen. Det er en tung avgjørelse, sier Hangeland, og fortsetter:

- Det er aldri et godt tidspunkt for denne typen avgjørelser, men før inngangen til en ny landslagskvalifisering og i en ny klubbhverdag for mitt eget vedkommende, er jeg helt trygg på at det er en riktig avgjørelse.

33-åringen benytter også anledningen til å takke alle landslagssjefene han har spilt under, og supporterne som har støttet opp om det norske landslaget.

- Jeg er veldig ydmyk, stolt og takknemlig for å ha fått representere Norge innen idretten min ved så mange anledninger. Å spille for Norge har gitt meg noen av mine beste opplevelser på fotballbanen. Jeg vil takke landslagssjefene Nils Johan Semb, Åge Hareide, Egil Olsen og Per Mathias Høgmo, støtteapparat, lagkamerater og ikke minst de norske supporterne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.