I TRØBBEL: Brede Hangeland (t.h.) og Fulham har kniven på strupen før de fire gjenstående kampene i årets Premier League. Det hjelper ikke at de har Europas verste forsvar. Foto:  AFP PHOTO / CARL COURT / NTB Scanpix
I TRØBBEL: Brede Hangeland (t.h.) og Fulham har kniven på strupen før de fire gjenstående kampene i årets Premier League. Det hjelper ikke at de har Europas verste forsvar. Foto: AFP PHOTO / CARL COURT / NTB ScanpixVis mer

Brede Hangeland leder Europas dårligste forsvar

Her ringer han fansen for å takke.

(Dagbladet): Brede Hangeland og John Arne Riises Fulham har to strake seirer i Premier League, men London-laget har hatt alt annet enn en god sesong.

De svarthvite har sparket to managere - Martin Jol og René Meulensteen - og ligger i øyeblikket tredje sist i serien, med bare 30 poeng.

Det aller største, og mest åpenbare, problemet har vært forsvarsspillet.

Dagbladet har tatt en rask titt på hvor mye lagene i de fem store ligaene - Spania, England, Tyskland, Italia og Frankrike - har sluppet inn.

Verst i Europa Resultatet er ikke spesielt hyggelig lesning om du føler tilhørighet til Craven Cottage:

Av de hundre lagene i de fem store ligaene har nemlig Fulham sluppet inn aller mest.

Disse lagene lekker mest per liga:

Fulham: 74 baklengs på 34 kamper. Rayo Vallecano: 70 baklengs på 33 kamper. Livorno: 64 baklengs på 33 kamper. Hamburg: 62 baklengs på 30 kamper. Ajaccio: 61 baklengs på 33 kamper.

Tallene er ikke bare dyster lesning med Fulham-øyne, de er heller ikke spesielt trivelige med norske øyne.

John Arne Riise har spilt halvparten av lagets seriekamper så langt, men det er ikke det verste med norske øyne:

Norges landslagskaptein Hangeland er sjef i Fulham-forsvaret, men han har altså ikke kunnet hindre flommen av baklengsmål.

Til rogalendingens forsvar skal det legges til at han har slitt med skader denne sesongen, og at han bare har vært på banen i 19 av de 34 seriekampene Fulham har spilt så langt.

Supporterstunt Tidligere i dag stilte Hangeland og flere av lagkameratene, blant annet Sascha Riether og Scott Parker, opp til et litt uvanlig stunt for klubben.

De ringte nemlig rundt til supporterne som allerede har fornyet sesongkortene sine for neste sesong - for å takke dem. Riether tvitret et bilde fra ringerunden i ettermiddag.

Hvordan supporterne tolket stuntet, vet vi ikke, men det som er sikkert er at de to strake seirene - over Aston Villa og Norwich - under Felix Magaths ledelse, har gitt fornyet håp.

Førstkommende lørdag møter Fulham London-rival Tottenham på bortebane.

Forvent scoringer.