FERDIG: Brede Hangeland legger skoene på hylla. Foto: BPI/REX Shutterstock/NTB Scanpix
FERDIG: Brede Hangeland legger skoene på hylla. Foto: BPI/REX Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Brede Hangeland legger opp

- Du kan velge å være trist over at det er over, eller være glad for det som har skjedd.

(Dagbladet): Brede Hangeland (35) har lagt fotballskoene på hylla.

- Det er en passende stund å gjøre dette på. Jeg har tenkt lenge på framtida, og har kommet fram til at jeg vil legge opp, sier Hangeland i et intervju med Sky Sports som er lagt ut på Twitter.

- Jeg annonserer at jeg legger opp etter lang tid. Det er deler av grunnen til at jeg er her med dere i dag, sier han.

På spørsmål om han syns det er trist, svarer 35-åringen:

- Du kan velge å være trist over at det er over, eller være glad for det som har skjedd. Jeg føler meg så heldig. Jeg kunne ikke drømme om erfaringen jeg har fått og det jeg har opplevd. Det er selvfølgelig trist at det er over, men det er viktig å innse når tiden er inne for å avslutte. Jeg føler jeg ikke kan gjøre jobben som kreves lenger, sier Hangeland.

Hangeland har spilt i Premier League siden 2008. Han avsluttet karrieren i Crystal Palace hvor han tilbrakte to sesonger. Han fikk bare sju kamper for klubben i Premier League forrige sesong.

Siste kampen han spilte var 28. desember hjemme mot Swansea, hvor han også var med på å holde nullen. Han satt på benken i to kamper seinere.

Hangeland ble blant annet cupmester med Viking i 2001 og var med på å vinne Superligaen med FC København i 2006/07-sesongen.

Han var med på å tape finalen i Europa League med Fulham i 2009/10 , da Atletico Madrid ble for sterke og vant 2-1.

Nå flytter han hjem til Stavanger og begynner i ny jobb som Premier League-ekspert i TV 2.

- Når det først var tid for å gi seg, er jeg veldig takknemlig for muligheten til å bli med som Premier League-ekspert i TV 2. Dette kan jeg nok mest om av alle nordmenn akkurat nå. Tiden for å være diplomatisk er over. Nå er jeg ikke fotballspiller lenger, sier Hangeland til TV 2.