Brede Hangeland slår knallhardt tilbake mot Kaggestad i åpent brev

- Det provoserer meg noe grenseløst.

SVARER PÅ KRITIKKEN: I kveld publiserte Brede Hangeland et åpent brev på aftenposten.no hvor han svarer på kritikken fra Johan Kaggestad. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SVARER PÅ KRITIKKEN: I kveld publiserte Brede Hangeland et åpent brev på aftenposten.no hvor han svarer på kritikken fra Johan Kaggestad. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Det hele begynte med et debattinnlegg signert Marit Bjørgen og Brede Hangeland den 15. september, der de slår et slag for Norsk Tipping og deres viktighet for norsk idrett.

Deretter har det gått slag i slag.

I dagens Aftenposten går TV2s sykkelekspert Johan Kaggestad i strupen på duoen, og navngir samtidig PR-rådgiveren (Jon Mørland) han med sikkerhet mener har skrevet innlegget på vegne av de to idrettsstjernene.

Nå har både Bjørgen og Hangeland slått tilbake.

«Intellektuell fornærmelse» Tidligere i dag innrømmet Bjørgen overfor Dagbladet at Jon Mørland hadde vært involvert i prosessen, men kun i en funksjon som rådgiver.

- Vi har hatt hjelp av våre personlige rådgivere, Guri Hetland, som jobber for meg, og Jon Mørland for Brede, forteller Bjørgen til Dagbladet.

Brede Hangeland sa til Aftenposten at han så på Kaggestads innlegg som en «intellektuell fornærmelse», og nå har han også skrevet et åpent brev publisert av avisa.

Provosert - Det provoserer meg noe grenseløst at du insinuerer at jeg har latt meg bruke i et spill av noe slag. Hva om jeg faktisk mener det som står i kronikken?, skriver Hangeland.

Han skriver også at han føler Kaggestad har misforstått deles av brevet som omhandler privatisering av idretten.

- Jeg tviler ikke på at det isolert sett er fordeler for medlemmer av private ski- og sykkel-lag, men er det til beste for idretten som helhet, og hvor stopper utviklingen? Skal vi etablere private lag for barn?Jeg bør kanskje ikke gå for dypt inn i problemstillingene, i frykt for at du misforstår poenget (igjen), skriver han, før han syrlig avslutter:

- Til slutt vil jeg gjerne slå fast at dette innlegget ikke er et bestillingsverk. Jeg mener det som står her, og har skrevet hvert ord selv. Jeg har heller ikke drøftet det med noen i idrettsforbundet eller Norsk Tipping, og jeg fikk ikke betalt for å skrive det.