Brede imponerte Bratseth og Berg

- Skulle gjerne hatt ham i RBK, sier Bratseth.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Rune Bratseth og Henning Berg har til sammen 160 kamper for landslaget. Begge regnes blant de beste midtstopperne Norge har hatt gjennom tidene, og i går ble de trukket fram da Åge Hareide skulle beskrive det han nettopp hadde sett fra Brede Hangeland.

- Hangeland leverte midtstopperspill som vi ikke har sett siden Rune Bratseth og Henning Bergs dager. Rune hadde større fart enn Brede, men Brede er utrolig god med ballen, leser spillet godt og har en utrolig rekkevidde, mente Hareide.

Bratseth synes det er vanskelig å vurdere seg selv opp mot Hangeland, men er enig i at FCK-stopperen har mange av de samme kvalitetene han selv hadde i sine glansdager.

- Det var kanskje de ferdighetene jeg også hadde, at jeg var i forkant av situasjonen. Jeg ble vel heller ikke tatt på fart, sier Bratseth til Dagbladet.no.

Forsøkte å hente Hangeland

Nettopp fart er noe Hangeland har jobbet bevisst med. Bratseth vet at det er smart.

- Fart blir bare viktigere og viktigere. Har du ikke fart, må du kompensere med ekstremferdigheter. Se for eksempel på Marek Sapara, som ikke finnes hurtig. Men han er lynhurtig i teknikken og i hodet, sier Bratseth.

RBKs sportsdirektør gjorde et helhjertet forsøk på å hente Hangeland til Trondheim i 2004, men overgangen strandet da Viking satte prislappen på stopperen til 20 millioner kroner.

HAR SANSEN FOR HANGELAND: To av Norges beste midtstoppere gjennom tidene, Henning Berg og Rune Bratseth, tror Brede Hangeland har kvalitetene til å nå langt. Foto: SCANPIX
HAR SANSEN FOR HANGELAND: To av Norges beste midtstoppere gjennom tidene, Henning Berg og Rune Bratseth, tror Brede Hangeland har kvalitetene til å nå langt. Foto: SCANPIX Vis mer

Da FC København sikret seg Hangeland i 2006, slapp de unna med under 10 millioner i overgangssum.

- Jeg har veldig sansen for Brede, og skulle gjerne hatt ham i Rosenborg, sier Bratseth i dag.

- Hvor langt tror du han kan nå?

- Det er umulig å svare på. Han har gode forutsetninger og spiller stabilt på et høyt nivå der han er i dag. Men det er nødvendig å ta et skritt videre klubbmessig dersom han virkelig skal opp og fram. Jeg mener slett ikke at Brede har det travelt med å komme seg ut, det er sunt å vite at man får spille. Men det finnes ligaer som er mer attraktive enn den danske, sier han.

Så raskt potensialet

Henning Berg synes Hangeland har det meste som kjennetegner en internasjonal midtstopper.

- Brede er en veldig bra fotballspiller. Han er bra i lufta, leser spillet godt og er rolig og bra med ballen, sier han til Dagbladet.no.

Da Bergs landslagskarriere gikk mot slutten var Hangeland på vei inn i troppen. Lyn-treneren så raskt talentet.

- Han kom med på landslaget da jeg nærmet meg slutten. Jeg så potensialet hans da, selv om han var litt fersk. Nå er han blitt rutinert og erfaren. Han kan nå veldig langt, sier Berg.

Heller ikke han vil sammenligne seg selv med FCK-stopperen, men snakker gjerne om likhetene mellom Bratseth og Hangeland.

- Rune var nok litt kjappere. Begge er veldig høye og bra i lufta. Begge er plasseringssikre, og har den riktige mentaliteten for en midtstopper.

- Og det er?

- De er rolig og avbalanserte, svarer Berg.

<B>FIKK IKKE NAPP PÅ BREDE:</B> Rune Bratseth og RBK forsøkte å hente Brede Hangeland, men Viking krevde for mye. Litt senere endte han i FCK for en langt billigere penge.
<B>STORSPILTE:</B> Åge Hareide brukte superlativene om Brede Hangelands midtstopperspill mot Ungarn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer