Brede ser frem til overgangs-avklaring

Arsenal interesserte.

 HAN LANGE I MIDTEN:  Brede Hangeland, lagkameratene og spilerne fra litauiske Vetra minnes Bobby Robson før kampen tirsdag kveld. Foto: KEITH HAMMETT.
HAN LANGE I MIDTEN: Brede Hangeland, lagkameratene og spilerne fra litauiske Vetra minnes Bobby Robson før kampen tirsdag kveld. Foto: KEITH HAMMETT.Vis mer

LONDON (Dagbladet): Landslagskaptein Brede Hangeland har levd med overgangsrykter og kontraktsspekulasjoner omtrent siden han satte sine lange bein på engelsk jord.

Fulham-bautaen er koblet til flere storlag, og torsdag kveld innrømmet Arsenal-manager Arsene Wenger at han har nordmannen under lupen.

-Jeg har ikke hørt noe, sier Hangeland selv.

1. september stenger overgangsvinduet, og da vet vi også hvor mannen som manager Roy Hodgson selv innrømmer kan bli vanskelig å holde på, spiller framover.

- Ja, jeg gleder meg faktisk til 1. september. For da er det ikke mer å spekulere på, sier Hangeland til Dagbladet.

- Så det blir godt med en avklaring. Rykter er en del av gamet, selv om det ikke er mange spillere som har vært gjenstand for like mange spekulasjoner som meg. Det kunne jeg vært foruten, men jeg vet jo at det blir sånn fordi man har klart seg godt.

Ikke hørt fra Arsenal
I går spilte Hangeland kvalifisering til Europa League på Craven Cottage, da Fulham — med Bjørn Helge Riise som innbytter de siste 13 minuttene — slo litauiske Vetra 3-0 for andre gang.

- At du nå har spilt e-cup for Fulham, tror du det svekker din status for andre — i og med at du ikke da kan brukes av en eventuell annen klubb i Europa i høst?

— Det vet jeg ikke. Det blir litt hypotetisk. Når klubben min spiller i Europa, så vil jeg selvsagt være med på det.

- Hva tenker du om Arsenal-spekulasjonene?

- Jeg har selvsagt fått med meg skriveriene, men jeg har ikke hørt noe fra min agent Rune Hauge om det. Så det er ikke noe nytt å melde, etter det jeg vet. Det blir bare spekulasjoner.

Må slå Skottland
Hangeland forbereder seg nå på landskampen mot Skottland på Ullevaal kommende onsdag.

- Jeg leste kvalifiseringstabellen i dag, og det er første gang på lenge. Jeg kan ikke si noe annet enn at nå er det seier som gjelder.

- Og det er på høy tid at den kommer. Vi må få tre poeng nå. Det blir en cup framover, og forhåpentlig vinner vi finalen utpå høsten.

LÅST I EUROPA: Siden Brede Hangeland har spilt Europa League-kvalifisering for Fulham, kan ikke spille Champions League for Arsenal om Arsene Wenger velger å gjøre noe konkret ut av interessen han uttrykte torsdag kveld. Her fra hjemmekampen mot Vetra, som endte 3-0 - akkurat som det første oppgjøret. Foto: KEITH HAMMETT.
LÅST I EUROPA: Siden Brede Hangeland har spilt Europa League-kvalifisering for Fulham, kan ikke spille Champions League for Arsenal om Arsene Wenger velger å gjøre noe konkret ut av interessen han uttrykte torsdag kveld. Her fra hjemmekampen mot Vetra, som endte 3-0 - akkurat som det første oppgjøret. Foto: KEITH HAMMETT. Vis mer