Brede vil rette opp tabbene med scoring

Men revansjen kan stoppes av fødsel.

BISLETT(Dagbladet.no): Brede Hangeland følte seg såpass skyldig i baklengsmålene mot Hellas at han ba lagkameratene om unnskyldning i pausen.

Midtstopperbautaen glapp markeringen av Sotirios Kyrgiakos ved to anledninger i 1. omgang - og ble maksimalt straffet begge gangene.

I onsdagens bortemøte mot Bosnia vil Hangeland ha revansj, og legge tabbene bak seg for godt.

- Jeg har jo tenkt litt på det som skjedde sist. Jeg får smelle inn et cornermål mot Bosnia, og få regnskapet mitt i orden, sier Hangeland til Dagbladet.no.

Tror ikke fødselen kolliderer

Men Hangelands mulighet til revansj kan bli stoppet av fødsel. Samboer Celin Trana har termin med parets førstefødte 25. oktober - altså en uke etter bortekampen mot Bosnia.

- Jeg tror det går bra. Det er vanligere at de går litt over tida den første gangen enn motsatt, sier Hangeland.

Men om fødselen kolliderer med kampen, kan Åge Hareide se langt etter å få FCK-stopperen på banen.

NOEN HODER HØYERE: Bjørn Helge Riise blir ikke store karen sammenlignet med Brede Hangeland. Midtstopperen skal bli pappa om kort tid, men tror ikke fødselen vil kollidere med landskampen mot Bosnia. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
NOEN HODER HØYERE: Bjørn Helge Riise blir ikke store karen sammenlignet med Brede Hangeland. Midtstopperen skal bli pappa om kort tid, men tror ikke fødselen vil kollidere med landskampen mot Bosnia. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer

- Nei, da stikker jeg.

- Har du bedt samboeren holde igjen?

- Sier jeg ja til det får du et godt sitat, men jeg har ikke tenkt å gi deg det, smiler Hangeland.

I så fall kan det endelig være duket for Frode Kippe i midtforsvaret, der han får Erik Hagen som makker. Zenit-stopperen har vært ute i kulda på klubblaget den siste tiden, noe Hangeland forstår lite av.

- Da må de ha mange gode forsvarsspillere i den klubben. Men Erik er så dreven i dette gamet, og dessuten har vi mange treninger foran kampen. Så det blir nok ikke noe problem, sier han.

Brede vil rette opp tabbene med scoring