Brede vil vekk innen to uker

Fredag formiddag avslo Viking et bud fra en engelsk klubb på Brede Hangeland. Selv ønsker Viking-kapteinen å dra før overgangsvinduet stenger midnatt 31. august.

ULLEVAAL (Dagbladet): Med 1-2 for Lyn i går mistet Viking trolig sjansen på seriegullet, som nå ser ut til å stå mellom Start og VIF. Nå kan Viking miste sin midtbanestrateg også. Ifølge Hangelands agent Jim Solbakken kikket flere utenlandske klubber på Viking-kapteinen i går.

-  Det er mange som er interesserte i Brede, og det var mange som så på ham mot Lyn. Hvem det var vil jeg ikke kommentere, sier Solbakken.

I kampen mot Start forrige mandag var den nyopprykkede Premier League-klubben Wigan i Stavanger. Under torsdagens UEFA-cupkvalifisering borte mot Rhyl var både Wigan, Manchester City og Leeds på plass for å se Hangeland, som har kontrakt ut neste sesong.

Dagbladet vet at Solbakken akkrediterte to representanter fra den engelske 1. divisjonsklubben Leeds til gårsdagens toppoppgjør. Leeds har fra før Eirik Bakke i stallen, og ligger i øyeblikket på 9. plass.

Hangeland skuffet

Solbakken vil imidlertid ikke si hvem som la inn budet på Hangeland fredag.

-  For Bredes del kunne vi gjerne fortalt hvem det er. Det er klubben som ønsker å holde det hemmelig, sier Solbakken til Dagbladet.

Selv legger ikke Hangeland skjul på at han vil utenlands - og at han er skuffet over at fredagens bud ble avslått.

-  Jeg blir skuffet om det var et endelig nei. Jeg tror og håper at jeg ikke har hørt det siste fra den kanten, sier Hangeland.

Om cirka to uker er det for sent. Det er Hangeland smertelig klar over.

-  Jeg håper det skjer noe. Om to uker stenger overgangsvinduet. Jeg får se hva som skjer.

-  Takket høflig nei

Viking-trener Roy Hodgson har stor forståelse for at Hangeland ønsker seg utenlands.

-  Om han snart forlater oss blir jeg ikke overrasket. Han fortjener det virkelig, sier Hodgson.

Vikings administrerende direktør, Erik Forgaard, sier til Dagbladet at fredagens bud var alt for dårlig.

-  For at vi skal slippe Brede, må det være en attraktiv klubb og en attraktiv sum. Det var ikke den summen vi ble tilbudt. Derfor takket vi høflig nei, sier Forgaard.

Hangeland svekket neppe sitt kandidatur blant proffklubbene mot Lyn, selv om Viking på ingen måte spilte godt i 1. omgang. Viking tabbet seg ut ved begge Lyns scoringer, først da Thomas Pereira på klønete vis laget straffe da han la seg over Jan Derek Sørensen, så da Viking-forsvaret sviktet totalt i markeringen da Kevin Larsen satte inn 2-1.

VIL VEKK: Brede Hangeland var god for Viking i går, og ønsker nå å komme seg til en utenlandsk klubb før overgangsvinduet stenger midnatt 31. august. Her i duell med Lyns Tomasz Sokolowski.