Brede ville ikke diskutere taktikk i pausen

Dette sa en forbannet kaptein til gutta i garderoben.

BLE SINT: - Jeg vil til sluttspill. Da må jeg gjøre noe med det mens det fortsatt går an å snu det, sier landslagskaptein Brede Hangeland. Her feirer han krigermålet sammen med Steffen Iversen. Foto: Erlend Aas, Scanpix
BLE SINT: - Jeg vil til sluttspill. Da må jeg gjøre noe med det mens det fortsatt går an å snu det, sier landslagskaptein Brede Hangeland. Her feirer han krigermålet sammen med Steffen Iversen. Foto: Erlend Aas, ScanpixVis mer

||| REYKJAVIK/OSLO (Dagbladet): Landslagssjef Egil Drillo Olsen innrømmet å ha vært brysk etter Norges elendige førsteomgang i Reykjavik i går kveld. Men han mente at kaptein Brede Hangeland var enda sintere.

På flyplassen på vei hjem til Oslo og forberedelsene mot møtet med Portugal, fortalte Hangeland hva han egentlig sa i garderoben.

- Det ble dikutert taktiske ting, og da sa jeg at vi kan diskutere taktikk så mye vi vil, men hvis vi ikke vinner duellene og går i krigen, hjelper det ingenting. Det må alltid ligge i bunn, forteller Fulham-stopperen.

Så gikk han ut og kriget inn utlikningen som startet Norges snuoperasjon og sikret full poengpott i første kamp i EM-kvalifiseringen.

- Brede har vært kaptein lenge, og har vokst i rollen. Hvis det går an å snakke om den perfekte kaptein, er Brede det. Både på og utenfor banen, sier Drillo.

Ville gjort det uansett Hangeland setter pris på attesten fra landslagssjefen, men sier han ville sagt og gjort det samme i går uansett om han hadde bindet rundt armen eller ikke.

- Det ville jeg gjort uansett. Jeg har vært med noen ganger og har lyst til å komme til et sluttspill. Da må jeg gjøre noe med det mens det fortsatt går an å snu det, sier han.

Så spørs det om han må være like sint for å gjenskape prestasjonen mot Portugal på Ullevaal. Og hvordan han i så fall skal få opp tenninga.

- Jeg foreslo for John Arne (Riise) at han skal gi meg en på trynet før kampen mot Portugal, fleiper Hangeland.

- Jeg skal nok få til det på en eller annen måte, svarer Riise via Dagbladet.

- Fordel oss Norge leder gruppa etter at Portugal bare klarte 4-4 mot Kypros i går.

- Resultatmessig var alt som skjedde i går midt i blinken. Med Portugal-kampen som det mest overraskende, sier Drillo.

Han har fått med seg at Portugals fungerende sjef mente det var vanskelig å stoppe de kypriotiske kontringene.

- Portugal er sårbare på kontra. Det bør være en fordel for oss. Det har visstnok aldri skjedd i historien at de har sluppet inn fire mål på hjemmebane i kvalik, sier Drillo.

Samtidig er både Hangeland og Drillo oppmerksomme på at Portugal kommer til Oslo med et sterkt ønske om å revansjere det sure resultatet fra i går.

- Du vet aldri hvordan slikt slår ut. De er sikkert revansjesugne. Men vi er ikke opptatt av situasjonen deres, sier Hangeland.

- Det er mer takknemlig å møte lag som har gjort det bra i forrige kamp. Statistikken på det er ganske forbløffende, sier Drillo.

Carew klar Mens Portugal allerede mangler Cristiano Ronaldo, og nå også mister Fabio Coentrão før kampen på Ullevaal, får Norge etter all sannsynlighet inn John Carew som et alternativ i angrep.

- John har trent med Vålerenga, og føler seg 100 prosent, sier Drillo.

- Det er perfekt. Vi har alltid plass til en John Carew i form, sier Brede Hangeland.

NY TENNING MOT PORUGAL: Brede Hangeland på vei tilbake til Oslo i dag. Foto: Erlend Aas, Scanpix
NY TENNING MOT PORUGAL: Brede Hangeland på vei tilbake til Oslo i dag. Foto: Erlend Aas, Scanpix Vis mer