Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bredeli: - Nå har jeg fulgt de gutta i mange år, og du vet jo aldri hva du får

Men håndballgutta er ikke lenger unna enn at de kan overraske.

• Hviterussland - Norge kl. 18.15

(Dagbladet): Etter et knepent ettmålstap mot Island og en sensasjonell seier mot håndballnasjonen Kroatia, er Norges gruppe vidåpen før kveldens kamp mot Hviterussland. Spesielt ettersom kveldens motstander, som også ble ansett for å være gruppespillets enkleste motstander, slo Island 39-38 søndag. 

- Det er ikke noe «walk in the park» det, altså, sier Espen Lie Hansen til P4 før kveldens skjebnekamp. 

«Nestenlaget» Norge har slitt med å komme seg etter flere mislykkede mesterskap, og TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli var svært spent på håndballguttas ferdigheter før Polen-EM.

- Nå har jeg fulgt de gutta i mange år, og du vet jo aldri hva du får. Så mye vet jeg etter alle disse åra - at jeg vet egentlig ingenting, sier Harald Bredeli til Dagbladet. 

Kan overraske Nå er også kaptein Bjarte Myrhol ute før kveldens kamp mot Hviterussland, etter at han pådro seg i rift i hånda i åpningskampen mot Island. Det betyr at det hviler et enda større ansvar på de unges skuldrer. 

- Håndballgutta er i en gjenoppbyggingsfase og det er litt av reisverket som står der. Men det er veldig vanskelig å si hvor langt de har kommet. Mest sannsynlig trenger tid på seg, men de er ikke lenger unna at det kan overraske, sier Bredeli, og legger til at Ole Erevik, Erlend Mamelund og Bjarte Myrhol er kontinuitetsbærerne i laget. 

Sagosen størst  Bredeli mener at det er utviklingspotensialet som skiller «nye Norge» fra de seineste årenes landslag. Blant de mest lovende er det spesielt én som skiller seg ut i troppen. 

- Sander Sagosen den største profilen blant de unge. Det er veldig mange fine typer der, med unge og lovende spillere. Men det er ingen tvil om at han er den største stjerna. Han kom inn på landslaget som 18-åring og tok kommandoen med en gang.

Siden har han kjempet seg oppover i hjemlig liga, og deretter til dansk håndball. Nå har han også debutert i Champions League. 

- Han har tatt alle nivåene på utrolig kort tid og gjort det bra, sier Bredeli.

Samtidig kan det være uheldig å legge så mye ansvar på ungtalentet, mener han.

- Det er en ekstremt tung bør som ligger på en 20-åring. Han er en mann, men er jo egentlig en gutt på vei ut av tenåra - som skal bære en av de tyngste børene her.

Mangler enerne I kampen mot Kroatia var det blant annet IKF Kristianstad-spillerne Kristian Bjørnsen og Christian O'Sullivan som sto fram som de store profilene. I tillegg gjorde Espen Christensen en strålende jobb da han kom inn for Ole Erevik etter hvilen.

Likevel mangler Norges herrelag de aller største stjernene, og her ligger noe av forskjellen mellom kvinnene og herrene, mener håndballkommentatoren.

- Kvinnene har noen verdensenere. Det har ikke gutta. På (kvinne-)landslaget har vi Løke som er verdens beste i sin posisjon, og vi har verdens beste målvakter. Vi har også Nora Mørk som er en av verdens aller ypperste, i tillegg til mange som er tett oppunder. 

Herrene har heller ikke en spisskompetanse som de er verdensledende på, mener Bredeli. Det har kvinnene.

- De har en fart som ingen andre i verden har. De har noe de er best i verden på. Gutta har utrolig mye spennende, men de har ingen spisskompetanse der de er best i verden. Ingen spillere kan si «jeg er best i verden». Det finnes alltid noen som har noen bedre - og det er på en måte en del av forskjellen. 

Før mesterskapet var han spent på hva det ferske laget var i stand til. 

- Det fire siste åra har vært skrekkelige. Vi må huske at vi kommer fra en periode med to EM hvor vi ble slått ut etter to kamper og et VM som det står «ikke deltatt» på, sier Bredeli, som likevel mener det definitivt finnes muligheter for avansement fra gruppa. 

De tre beste lagene fra gruppa går videre til hovedrunden. Kveldens kamp går på TV 3, med sendestart kl. 17.30.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media