Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bredeli om kontroversiell guttekamp: - Det er jo ikke håndball i det hele tatt

Profiler mener Drøbak-Frogn tapte med vilje, men TV 2-kommentatoren ønsker ikke å felle noen dom.

KOMMENTATOR: Harald Bredeli kommenterer for TV 2.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KOMMENTATOR: Harald Bredeli kommenterer for TV 2. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Lørdag spilte Stags gutter 16 mot Drøbak-Frogn i Petter Wessel Cup.

I etterkant skapte en video, i går omtalt av TV2, av selve kampen mye oppstyr.

Bildene viser et svært sakte tempo, billige mål og flere håndballprofiler har reagert på spillet til Drøbak-Frogn.

- Ser ikke bra ut

Også TV2-kommentator Harald Bredeli stusser over det han ser. Da Dagbladet kontakter ham, sier han at spillet ikke ser bra ut.

- Det ser ikke bra ut. Det er jo ikke håndball i det hele tatt, mener Bredeli som i flere år har vært kollega med Drøbak-Frogns trener, Frode Scheie.

Bredeli beskriver Scheie som en fremragende fagmann, og ønsker ikke å felle noen dom over Drøbak-Frogn. På generell basis, er han imidlertid klar på hva han mener om å tape med vilje.

- Hvis det er sånn at man taper bevisst for å få sove litt lengre dagen etter, er det helt uakseptabelt, sier Bredeli og understreker at Drøbak-Frogn vanligvis er mye bedre lag enn på videoen.

Spilte uten de beste

Det viste de også senere i turneringa. Frode Scheie fortalte i går overfor Dagbladet at laget hans kom til en semifinale i turneringen søndag.

- Der møtte vi et veldig godt Vestre Bærum-lag, sa Scheie.

Når det gjelder lørdagens kamper, uttalte den tidligere landslagsspilleren at Drøbak-Frogn ikke hadde resultatfokus.

Ingen av lagets førstesyver spilte kampen mot Stag.

- Hele lørdagen bytta vi rundt på alle spillerne, og vi tapte alle tre kampene. I Petter Wessel Cup handler alt om det som skjer på søndagen, sa Frode Scheie.

Skal redegjøre for forbundet

På spørsmål angående videoen, mener Scheie at bildene ikke viser noen pen kamp. Begge lagene kunne gjort en bedre innsats, ifølge Scheie.

- Vi skal nå skrive en redegjørelse til forbundet, så får Stag gjøre det samme, fortalte Frode Scheie.

Stag ønsker ikke å kommentere kampen overfor pressen. Ifølge TV 2 har imidlertid Norges Håndballforbund bedt om en redegjørelse fra begge lag.

- Vi har fått med oss mye av det som er skrevet. Det vi har gjort er å rette en henvendelse til Stag, PW-cupen og Drøbak Frogn, sier generalsekretær Erik Langerud til kanalen.

Herrem reagerte

Kommentarene han refererer til er mange. Landslagsprofil Camilla Herrem er blant dem som har reagert.

- Dette går fader meg ikke an!!! Flaut. Hvem er treneren som får spillerene sine til å tape med vilje her, skriver Camilla Herrem på Twitter.

Også Haslum-spiller Anders Røe og forhenværende Elverum-profil Steffen Stegavik har uttalt seg kritisk.

- Greit å si ifra

Til Dagbladet sa sistnevnte i går at han har god tro på at Drøbak-Frogn ordner saken internt. Likevel mener Stegavik at Drøbak-Frogns trener, tidligere landslagsspiller Frode Scheie, bør legge seg flat.

- Det er ting ved den videoen som tilsier at Norges Håndballsforbund sine verdier, som begeistring, innsatsvilje, respekt, fairplay, ikke helt er å se her og at de kan prøve å gjøre en bedre innsats, sier Stegavik.

- Saken er død for min del, og jeg ser at Scheie har sagt at det er to sider ved saken, men jeg synes det er greit å si ifra, legger Steffen Stegavik til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media