Bredes første Fulham-fultreffer stoppet Arsenal

Skled inn trepoengeren.

(Dagbladet.no): Brede Hangeland har aldri vært oddstippernes åpenbare valg når det kommer til spill på «første målscorer».

Det vanker nok dermed en småpen premieutbetaling for de som var «dristige» nok til å sette pengene på den norske landslagskapteinen foran dagens kamp mot Arsenal på Craven Cottage.

Etter 21 minutter var Hangeland rett mann på rett sted til rett tid da et presist hjørnespark fra venstre ble slått innoverskrudd foran Arsenal-målet.

Med tydelig kroppsspråk signaliserte Fulham-midtstopperen at han skulle nå fram foran Willam Gallas i duell om ballen.

Da Arsenal-kapteinen i et øyeblikks uoppmerksomhet snudde ryggen til, fikk Hangeland kastet fram støvelen, og styrte ballen kontrollert bak Manuel Almunia i bortelagets mål.

- Det var en god følelse å sette ballen i mål og vinne denne kampen. I åpningsrunden mot Hull var vi uheldig, men nå fikk vi bevist at vi kan spille god fotball ved å vinne mot Arsenal, sa Hangeland til tv-kanalen Setanta etter kampslutt.

Slet uten Cesc

Gjestene fra Nord-London slet med å finne sin vante fasong i første omgang.

SJELDEN SCORINGSJUBEL: Brede Hangeland kan ikke sies å ha den høyeste scoringsraten, men mot Arsenal åpnet han kontoen for Fulham. Foto: AP/Scanpix
SJELDEN SCORINGSJUBEL: Brede Hangeland kan ikke sies å ha den høyeste scoringsraten, men mot Arsenal åpnet han kontoen for Fulham. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Uten midtbanemaestro Cesc Fabregas til å svinge taktstokken på midtbanen, var det nok av unoter å ta tak i for Arsene Wenger i pausen.

Vikaren Denilson klarte aldri å fôre vinger og spisser med lekre lissepasninger og det var langt mellom høydepunktene for Arsene Wengers unge mannskap, men et par ganger levde Fulham-farlig.

Sjeldne sjanser

Først da Theo Walcott satte på turboen på høyresiden, slo over til Samir Nasri på bakre stolpe som igjen la ballen de lærebokmessige 45 gradene tilbake til Robin van Persie.

Nederlenderen satte imidlertid avslutningen på utsiden.

Like etter Hangelands ledermål, var gjestene farlig frampå igjen da Adebayor headet i stolperota på innlegg fra Sagna.

Lite bedring

De siste 45 minuttene markerte ikke særlig bedring for et tittelaspirerende bortelag.

Bredes første Fulham-fultreffer stoppet Arsenal

Faktisk var det tidvis Fulham som spilte den fineste angrepsfotballen, som da Bobby Zamora skjøt over etter en flott kantopprulling ved Seol på venstresiden, eller som da Simon Davies avsluttet et nydelig ett-touch-angrep på direkten utenfor.

Arsenal på sin side var nærmest da Robin van Persie skjøt like utenfor med en lav suser drøyt 20 minutter før slutt.

Nærmere kom ikke Arsenal, og dermed kom årets første tap allerede i andre serierunde med en norsk landslagskaptein i hovedrollen.

- Spillerne er selvfølgelig skuffet. De vil være i toppen, men da trenger de også å spille med større autoritet. Vi ble straffet for det i dag, sa Arsenal-manager Arsene Wenger ifølge NTB.

MATCHVINNER: Brede Hangeland oste av innsatsvilje da han skled inn kampens eneste mål mellom Fulham og Arsenal.