Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bredesen til OL på overtid

Oberstdorf (NTB-Pål Mathisen): VM- og OL-vinneren Espen Bredesen (29) grep sjansen. I tolvte time sikret han seg Nagano-deltakelse etter to gode skiflygingssvev i Oberstdorf.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste ukene og månedene har vært tøffe for Bredesen, som selv karakteriserer det som en turbulent tid.


Under den tysk-østerrikske hoppuka fikk han det beste skiparet delvis ødelagt, det samme paret han brukte i Oberstdorf. Selve «kjernen» i skiene ble noe annerledes etter skadeuhellet, og Bredesen har ved fartsmålinger på hoppet funnet ut at tidstapet ligger på rundt en km/t. Det kan bety mellom fem og ti meter i en skiflygingsbakke.
- Skiene er «flate» og ikke lenger de gamle gode. Nå vurderer jeg å skaffe meg et helt nytt par, sa 29-åringen med atskillige meritter i verdenscup-sirkuset.
Den norske kontingenten til Nagano-OL er nå på seks hoppere. Jon Petter Sandaker og Espen Bredesen deltok i hvert sitt VM-renn, og begge viste så god form at troppen ble utvidet fra fire til seks.

Sitt livs form


Henning Stensrud var en annen i den norske troppen som overbeviste under VM-rennene i Heini-Klopfer-bakken foran drøyt 47 000 tilskuere. Søndagens 5. plass ga ham en 4. plass sammenlagt i skyflygings-VM. Likevel visste han at mye kunne vært gjort bedre.
- Jeg gjør den samme feilen på hoppet hver gang. Det er egentlig en liten justering av sittestillingen som gjør at jeg ikke finner den riktige posisjonen på hoppkanten, sa Stensrud.
Svev på 190 og 196,5 meter, begge av høy klasse, førte Stensrud opp på en sterk 5. plass i helgens andre VM-renn. Lasse Ottesen vant den interne kampen om beste norske innsats med 4. plass etter hopp på 189,5 og 198,5 meter. I en klasse for seg var trioen Kazuyoshi Funaki, Dieter Thoma og Sven Hannawald.
I kampen om VM-tittelen kunne ingen gjøre noe med japaneren, som søndag hoppet over 200 meter i begge omganger. Dessuten fikk han i løpet av helgen se 20-tallet 18 ganger. Lørdagens vinner Hannawald tok en klar 2. plass foran Thoma, som satte punktum med bakkerekord på 209 meter i finaleomgangen søndag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!