HOLDES UTENFOR: Vegard Breen er utelatt fra Lotto Soudals liste over ryttere til Vuelta a España. Her avbildet før åpningsetappen under Tour of Norway i mai. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
HOLDES UTENFOR: Vegard Breen er utelatt fra Lotto Soudals liste over ryttere til Vuelta a España. Her avbildet før åpningsetappen under Tour of Norway i mai. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Breen vraket fra årets siste treukersritt

Får ikke ny sjanse i Vuelta a España.

(procycling.no): Vuelta a España går i år uten den norske Lotto Soudal-proffen Vegard Breen (25) på start.

I 2014-versjonen av det spanske storrittet var Breen eneste norske representant. Syklisten fra Maura fullførte med stil, og markerte seg blant annet med to plasseringer blant de 20 beste på de individuelle tempoetappene på første og siste dag i rittet.

I år har Breen hatt en svært vanskelig sesong som er blitt preget av uhell, skader og sykdom.

25-åringen pådro seg blant annet to brudd i albuen da han veltet i vårklassikeren E3 Harelbeke i slutten av mars.

God Polen-innsats
I forrige uke fullførte han Tour de Pologne på en 63.-plass sammenlagt, etter å ha markert seg i brudd på enkelte av etappene. Da verdenstourrittet i Polen var over fikk Breen vite om han ikke kom seg med på laget til vueltaen.

- Jeg fikk beskjeden rett etter Polen. Hadde jeg vært dårlig der ville det ikke vært noe å diskutere, men nå gjorde jeg det ganske bra der. Det gjorde nok uttaket vanskeligere for lagledelsen, sier Vegard Breen til procycling.no.

Andreårsproffen erkjenner at han gjerne ville vært med i vueltaen, men tar uttaket med fatning.

- Hvordan føltes det å få beskjed om at du ikke var med?

- Det var så som så. Jeg hadde jo håpet at jeg skulle være med. Men det var ikke så gjevt å komme med på laget til vueltaen nå som i fjor. Hovedgrunnen til at jeg hadde lyst, var jo at jeg har hatt mine perioder med stang ut i år, sier Breen.

Han er klar på at deltakelse i Vuelta a Espãna ville gjort ham godt, både fysisk og mentalt.

- Bedre for hodet
-
Det høres kanskje veldig rart ut, men jeg tror det hadde vært bedre for hodet å være med i et treukersritt. Nå blir det isteden til at jeg må trene ganske mye og kjøre ulike endagsritt. Det hadde jeg sluppet hvis jeg hadde syklet konkurranser hver dag i tre uker, påpeker Lotto Soudal-proffen.

Hvilke ritt som blir de neste på Breens sesongplan er inntil videre ikke bestemt.

- Det er ikke avklart ennå, men det blir nok en del endagsritt. Foreløpig vet jeg ikke om jeg blir tatt ut til endagsrittene i Canada eller om jeg kanskje skal sykle Tour of Britain.

• Les mer: Han avgjør Vegard Breens framtid som sykkelproff

Konrakten med Lotto Soudal løper ut etter denne sesongen. Breen ønsker seg en forlengelse, men Lotto Soudal vil avvente før de bestemmer seg for å satse videre på nordmannen eller ikke.

- Blir hvordan du presterer utover høsten avgjørende for om du får ny kontrakt?

- Hva som skjer neste år kommer det ikke noen avklaring på nå. Det kan like gjerne være andre ting enn resultater som avgjør det også, sier Breen.

Hansen og belgierne 
Lagledelsen mente uansett at han fortjente en ny sjanse i Vuelta a España. Denne gangen reiser det belgiske Lotto Soudal-laget med åtte belgiere til vueltaen, i tillegg til rekordmannen Adam Hansen.

Australieren er kjent for å være en hardhaus som elsker å sykle i de tre store treukersrittene, de såkalte Grand Tours.

I sommer fullførte Hansen han sin tolvte(!) strake Grand Tour under Tour de France, til tross for å ha pådratt seg lei skulderskade i en velt allerede på den andre etappen.

• Les mer: «Jernmannen» vil forbedre sin egen rekord

De øvrige på Lotto Soudals lag i vueltaen er: Tosh van der Sande, Bart De Clercq, Jelle Vanendert, Kris Boeckmans, Maxime Monfort, Jurgen Van den Broeck, Thomas De Gendt og Grand Tour-debutanten Jasper De Buyst.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.