Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Breivik: - Passive og stasjonære

Landsagssjef Marit Breivik hadde en lang liste over ting de norske jentene ikke var gode nok på etter at de ble rundspilt av Ungarn i semifinalen i OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge lå under 10-16 ved pause. De klarte aldri å snu kampen, selv om ledelsen ble redusert til tre mål på stillingen 17-14 til Ungarn tidlig i andre omgang.

- Normalt skal det være mulig å ta igjen en seksmålsledelse ved pause. Men da måtte vi hatt mer flyt enn vi hadde i dag. Vi var bakpå gjennom hele kampen, sier Marit Breivik til NRK.

Hun tror frykten for å ikke spille like bra som mot Romania i går, lammet de norske jentene.

Keeperne sviktet

- Det var realistisk å frykte det. I dag hadde vi ikke det samme trøkket hverken i forsvar eller angrep. Vi var veldig passive og forsiktige, sier Breivik.

Det norske keeperspillet var heller ikke av kjent klasse. Cecilie Leganger spilte fra start, men etter sju baklengsmål på ti minutter ble hun byttet ut med kvartfinalehelten Heidi Tjugum. Heller ikke Tjugum fikk det til. Da Leganger spilte godt de siste minuttene av kampen, var det allerede for seint.

- De hadde heller ikke noe godt forsvar foran seg, sa Breivik til NRK rett etter kampslutt.

Særlig hadde det norske forsvaret problemer med Ungarns skuddsterke Bojana Radulovics, som gang på gang knallet inn langskudd.

Grini scoret 13

Norges fremste - nærmest eneste - angrepsvåpen var Kjersti Grini. Alene sto hun for 13 scoringer, men ellers ble det norske angrepsspillet for tafatt.

- Vi var veldig stasjonære og stillestående i angrep, sier en resignert Breivik til NRK.

Nå venter en tøff bronsefinale mot Korea for Norge søndag morgen klokka halv seks norsk tid.

- Det blir arbeidssomt å motivere seg for en bronsekamp. Men det er stor forskjell på fjerdeplass og bronsemedaljer. Det er nok flere som vil kjempe for å vinne den kampen, tror Marit Breivik.