KRITISK: Olympiatoppen og Rosenborg-styrets Marit Breivik mener RBK kan utnytte treningshverdagen bedre.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
KRITISK: Olympiatoppen og Rosenborg-styrets Marit Breivik mener RBK kan utnytte treningshverdagen bedre. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Breivik er redd RBK-spillerne ikke trener nok

Har diskutert saken med Hoftun og Jönsson.

Tidligere landslagssjef for håndballjentene, Marit Breivik, tror ikke Rosenborg-spillerne trener nok.

Breivik har vært en del av styret i RBK i to og et halvt år. Hun mener klubben kan utnytte treningshverdagen bedre. Overfor Adresseavisen er gulltreneren klar på at hun ikke tror Rosenborg-spillerne trener nok.

- Jeg tror ikke det. Det skal være hensiktsmessig intensitet i forhold til kampene, men i en så lang sesong som RBK har, så er det kanskje slik at spillerne av og til ikke kan ha uthvilte bein i alle kamper, sier Breivik.

Det var vært debatt om treningene i Rosenborg etter at Per Ciljan Skjelbred nylig fortalte om at treningene i Hamburg er langt tøffere enn de han er vant til fra Lerkendal. Breivik sier hun har diskutert emnet med sportssjef Erik Hoftun og trener Jan Jönsson.

- Rosenborg tapte ikke mot Vålerenga fordi de ikke løp nok, men de hadde ikke god nok presisjon i hele kampen. I tillegg til det rent fysiske handler det om hvor mye tid spillerne bruker på visualisering og mental trening.

Under Marit Breiviks ledelse tok håndballjentene OL-gull i 2008. VM-gullet ble sikret i 1999. Hun ga seg i 2009.

(NTB)