Breivik-forbilder rasehetser Newcastle-spiller

Fordi han ikke vil spille med ny sponsor på brystet.

BLIR HETSET: Newcastle English Defence League hetser Papiss Demba Cisse på Facebook, fordi spissen ikke ønsker å spille med reklame for selskapet Wonga på drakten. Foto: REUTERS/Phil Noble / NTB Scanpix
BLIR HETSET: Newcastle English Defence League hetser Papiss Demba Cisse på Facebook, fordi spissen ikke ønsker å spille med reklame for selskapet Wonga på drakten. Foto: REUTERS/Phil Noble / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Medlemmer av Facebook-gruppen Newcastle English Defence League har angrepet Papiss Demba Cisse på nettsamfunnet.

English Defence League er en høyreradikal og antiislamistisk organisasjon. Breivik skrøt av organisasjonen i sitt såkalte manifest.

Newcastle-spissen ønsker ikke å bruke klubben nye drakt, fordi den har en logo fra selskapet Wonga.

Wonga driver med lån via internett, og Cisse nekter å bære drakten fordi Sharia-loven forbyr rentebærende lån.

Får støtte The Telegraph skriver at klubben prøver å komme til en enighet med Cisse, men at de undrer seg over situasjonen, siden spissen i fjor ikke protesterte mot å bære logoen til Virgin Money, en bank som også tjener penger på lån.

- Vi er alle klar over at klubber trenger inntekter, og noen ganger må de bruke et vidt spekter av selskaper. Men, hvis noen føler veldig sterkt at det er imot deres tro, så prøver vi å finne en løsning på det, sier Bobby Barnes i Professional Footballers' Association til Sky Sports.

Anmeldt forholdet Klubben kommer uansett til å anmelde hetsen på facebook.
- Vi har blitt gjort oppmerksom på fornærmende kommentarer på Facebook, sier Dianne Winship i Northumbria Police til The Telegraph.

- Northumbria Police tar alle rapporter om misbruk svært alvorlig, og det foretas undersøkelser.

Det er andre gang i løpet av tre måneder den senegalesiske spissen har vært utsatt for rasistiske overgrep i sosiale medier.

Ape med kniv I april ble han angrepet av et ekstremistisk amerikansk nettsted og Twitter-kontoen til kjæresten, en tidligere Miss Newcastle, ble hacket og brukt til å spre rasistisk materiale.

- De la ut bilder av aper med kniver, og endret avisartikler om ham. De bruker begreper som «importert fra Senegal». Papiss har sett denne typen rasisme før, og sa at vi skulle ignorere det. Men det tror ikke jeg, og vi må gjøre noe for å stoppe det. Jeg blir helt kvalm av det. Jeg kan ikke tro at noen ville gjøre dette, sa Rachelle Graham til The Telegraph.